Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 má nakoniec ponúknuť snímač odtlačkov prstov na zadnej strane

Samsung Galaxy S8 má nakoniec ponúknuť snímač odtlačkov prstov na zadnej strane

7
Ilustračné foto

Ak ešte stále sledujete dianie ohľadom nového Galaxy S8, máme pre vás novú epizódu z nikdy nekončiaceho seriálu toho, čo má ponúknuť. Najnovšie informácie naznačujú, že chystaná novinka od Samsungu príde so snímačom odtlačkov prstov umiestneným na zadnej strane.

Ako určite viete, prvotné informácie naznačovali, že Samsung uloží snímač odtlačkov prstov priamo do displeja. Dôvodom, prečo tak spraviť nemá je nízka presnosť, a tak Galaxy S8 aj naďalej potrebuje dedikovaný snímač.

Snímač uložený v tlačidle domov však funguje skvele, prečo to teda meniť? Hlavným dôvodom je fakt, že Galaxy S8 už neponúkne tlačidlo „Domov“. Namiesto toho bude celú prednú stranu zariadenia tvoriť displej. Keď hlavný dodávateľ snímačov odtlačkov prstov pre Samsung, spoločnosť Synaptics predstavila optický snímač odtlačkov prstov, všetci sa spoliehali na to, že sa určite objaví v Galaxy S8. Podľa zdroja, ktorý má k zariadeniu blízko to však nie je celkom tak.

Okrem toho má Galaxy S8 ponúknuť aj technológiu skenovania dúhoviek. Ide o rovnaký typ technológie ako pri vyradenom Galaxy Note 7.

Či sa všetky tieto predpoklady naplnia je momentálne otázne. Možné to samozrejme je.