Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Cena Samsung Galaxy S8 má byť gigantická: Stáť až o 20% viac...

Cena Samsung Galaxy S8 má byť gigantická: Stáť až o 20% viac než Galaxy S7!

46

Pre nadšencov modelového radu Galaxy dnes nemáme najlepšie správy. Po informácii o tom, že výrobca môže posunúť predstavenie očakávanej novinky z februára (MWC) na apríl (New York) prichádza aj celkom zdrvujúca správa o cene tohto telefónu.

Podľa všetkého má totiž stáť až do 20 % viac, než jeho stále aktuálny predchodca, Galaxy S7/edge.

Podľa investičnej skupiny Goldman Sachs majú záujemcovia o Galaxy S8 v porovnaní s Galaxy S7 očakávať navýšenie ceny vo výške 15 až 20 %. Hlavným dôvodom navýšenia ceny má byť pokroková umelá inteligencia, ktorá sa má objaviť v Galaxy S8. Podľa Goldman Sachs má byť jej uvedenie zodpovedné za navýšenie hardvérových požiadaviek čo má navýšiť cenu zariadenia.

Vzhľadom na očakávanú výbavu smartfónu sme očakávali, že jeho cena v žiadnom prípade nepôjde smerom nadol. Že by sa ale navýšila tak dramaticky sme však nečakali. Na druhú stranu, Samsung musí po neúspechu s Galaxy Note 7 naplniť kasičku. Galaxy S8 bude preto navrhnutý presne tak, aby sa im to podarilo.

Koľko môže stáť Galaxy S8?

Koľko teda bude stáť? Keď si zoberieme, že základná verzia Galaxy S7 stála 699 EUR a zahnutá verzia Galaxy S7 edge až 799 EUR, môžeme sa pripraviť na poriadne vysoké ceny. Základný model by teda mohol zdražieť na 800 až 840 EUR, zatiaľ čo väčšia verzia až na 920 – 960 EUR. Slušná pálka za verziu so základným úložiskom, čo poviete?