Úvod Novinky Samsung Galaxy S8 prinesie to najlepšie: Bude zrejme prvým smartfónom s Bluetooth...

Samsung Galaxy S8 prinesie to najlepšie: Bude zrejme prvým smartfónom s Bluetooth 5.0

1

Zdá sa, že nadchádzajúca vlajková loď Samsung Galaxy S8 bude smartfónom s mnohými prvenstvami. Okrem toho, že bude disponovať futuristickým snímačom odtlačkov prsta, je pravdepodobné, že Galaxy S8 bude aj prvým zariadením s prítomnosťou Bluetooth 5.0.

Podľa Bluetooth SIG (Special Interest Group) je technológia Bluetooth 5.0 považovaná za štandard, ktorý sa bude používať v najnovších zariadeniach.

Nová generácia prisľubuje vyššiu rýchlosť, väčší dosah, schopnosť prenášania objemnejších dát a takisto lepšiu interoperabilitu s inými bezdrôtovými technológiami. Ak by sme chceli rozdiel medzi predchádzajúcou generáciou Bluetooth 4.0 a nováčikom Bluetooth 5.0 vyjadriť v číslach, nová generácia má byť dvakrát rýchlejšia, má mať štyrikrát väčší rozsah a zvládne preniesť až osemkrát viac obsahu ako jeho predchodca.

Očakáva sa, že zariadenia s technológiou Bluetooth 5.0 začnú prichádzať počas dvoch až šiestich mesiacov. Keďže je však gigant Samsung jedným z členov Bluetooth Special Interest Group a onedlho sa chystá potešiť svojich fanúšikov novou vlajkovou loďou, je viac ako pravdepodobné, že práve Galaxy S8 bude prvým smartfónom, ktorý bude vybavený novou generáciou technológie Bluetooth. Aj táto skutočnosť tak môže Samsungu pomôcť uviesť na trh jeden z najväčších smartfónov roku 2017.