Úvod Smartphony Dohady Črtá sa Samsung Galaxy A7 pre rok 2017. Ponúkne zaujímavú výbavu

Črtá sa Samsung Galaxy A7 pre rok 2017. Ponúkne zaujímavú výbavu

0
Ilustračné foto

Samsung Galaxy A línia smartfónov sa na trhu v posledných rokoch etablovala veľmi dobre. Preto asi nikoho neprekvapí, že Samsung bude pokračovať v jej medzigeneračných aktualizáciách.

Jedným z reprezentantov tejto línie pre rok 2017 má byť model Galaxy A7. Ten bude vzhľadom na označenie radený vyššie. Určite sa dočkáme aj premiéry lacnejších modelov Galaxy A5 alebo Galaxy A3.

Samsung Galaxy A7 vyzerá viac ako zaujímavo. Aspoň to dokazujú jeho čerstvo avizované vlastnosti. Prémiový dizajn bude spojený s kovovým jednoliatym telom, ktoré bude po oboch stranách obopínať sklo. Telo má byť navyše odolné voči vode a prachu.

Samsung Galaxy A7 nebude najmenší. Ak sa potvrdia zatiaľ neoficiálne informácie, pracovať budeme s 5,7-palcovou uhlopriečkou displeja. Ten bude vyrobený Super AMOLED technológiou s FHD 1080p rozlíšením. O pohon sa postará čipset Exynos 7880, ktorý vzíde priamo z kapacít Samsungu. Je dosť možné, že pre konkrétne trhy bude určený model s procesorovou sadou od výrobcu Qualcomm.

Samsung
Tohtoročné modely Samsung Galaxy A3 a Galaxy A5

Exynos 7880 by mal pracovať s 3 GB kapacitou operačnej pamäte RAM alebo so 32 GB / 64 GB úložiskom. Počítať môžeme aj so slotom pre microSD karty. Nejasná je kapacita batérie. Zdroje v podstate hovoria o hodnote 3500 alebo 3600 mAh.

16 Mpx rozlíšenie sa nebude týkať len zadného fotoaparátu, ale aj toho predného. Zadný snímač však dostane clonu f/1.9. Snímky v zlých svetelných podmienkach budú teda použiteľnejšie. LTE konetivita alebo USB typ C konektor budú samozrejmosťou, rovnako tak Android vo verzii 7.0 Nougat.

Zatiaľ nám chýbajú informácie o cene, dostupnosti alebo aspoň nejaké fotografie. Určite ale na seba nenechajú dlho čakať.

K TÉMESamsung GALAXY A3 a A5 (2016): Luxusná konštrukcia s low-end špecifikáciami (recenzia)