Úvod Apple iPhone Samsung bude exkluzívnym dodávateľom OLED displejov pre iPhone 8. Vyrobí ich gigantický...

Samsung bude exkluzívnym dodávateľom OLED displejov pre iPhone 8. Vyrobí ich gigantický počet

1

O tom, že sa Apple obráti na Samsung ako dodávateľa zobrazovacích retina panelov sa šepká už nejaký ten piatok. Chystaný iPhone 8, ktorý oslávi 10. výročie iPhonov má totiž ponúknuť OLED displej. Doteraz sa však predpokladalo, že Apple využije služby aspoň dvoch dodávateľov.

Samsung Display je, čo sa OLED panelov týka, jediným významným hráčom na trhu. Ovláda totiž viac ako 95 percent trhu, čo je pri akomkoľvek odvetví, nie to ešte pri takom dôležitom akým sú OLED panely obrovský úspech. Inak povedané, okrem Samsungu nejestvuje žiaden iný výrobca, ktorý by dokázal vyrobiť OLED displeje v takých číslach ako Samsung. Vzhľadom na to, že sa iPhony už tradične predávajú výborne a akýkoľvek problém pri dodaní jednej zo súčiastok, ktoré ho tvoria by pre Apple mohol znamenať katastrofu si spoločnosť zvolila tú najspoľahlivejšiu firmu na trhu.

Ďalšími spoločnosťami, ktoré momentálne pracujú na výstavbe a doladení procesu výroby OLED panelov sú LG Display a Japan Display. Ani zďaleka však nie sú v takom štádiu ako Samsung Display, ktorý už dnes dokáže OLED displeje chrliť v obrovských číslach. Samotný Samsung má do fabriky pre výrobu OLED panelov v priebehu nasledujúcich dvoch rokov investovať viac ako 12 miliárd dolárov, čo je viac ako obe spomenuté firmy dokopy.

Samozrejme, Samsung Display už nejakú dobu vyrába OLED displeje určené pre svoje vlastné smartfóny. Pri ich výrobe má teda dostatočné skúsenosti čo je pravdepodobne jeden z dôvodov, prečo si ho nakoniec Apple zvolil ako exkluzívneho partnera. No a koľko ich má pre Apple vyrobiť? Nič viac, nič menej než 100 miliónov kusov.