Úvod Zariadenia Spoločnosť HMD Global predstavila prvé Nokie! Stoja 25 eur a smart výbavu...

Spoločnosť HMD Global predstavila prvé Nokie! Stoja 25 eur a smart výbavu nečakajte

2

Fínske konzorcium HMD Global, ktoré sa stalo vlastníkom licencie na značku Nokia, predstaví prvé smartfóny pod touto značkou a s OS Android na podujatí MWC 2017. 

To sa bude konať v španielskej Barcelone koncom februára budúceho roka. Spoločnosť HMD Global aktuálne tak trochu prekvapila predstavením nových Nokia mobilných telefónov.

Ak ste si mysleli, že klasickým hlúpym telefónom odzvonilo, ste na omyle. Nokia 150 a Nokia 150 Dual SIM poskytnú úplný komunikačný základ spojený s extrémne nízkou cenou a dlhou výdržou na jedno nabitie.

2,4-palcový displej a pod ním klasická hardvérová klávesnica určite oživí spomienky na niekdajšiu slávu klasických Nokií. Okrem toho môžete rátať s FM rádiom, schopnosťou prehrávať MP3 audio súbory a nechýba dokonca fotoaparát. S VGA rozlíšením toho veľa nevyčarujete, ale budiš.

nokia

MicroUSB konektor dopĺňa slot na microSD karty, zahrať si budete môcť predinštalovanú hru Snake Xenzia alebo Nitro Racing. Tá je však v trial verzii. Môžete ju však vyskúšať a následne kúpiť.

Kľúčové vlastnosti novej Nokie 150 a 150 Dual SIM sú niekde inde. 22 hodín výdrže batérie pri nepretržitom hovore alebo 31 dní v pohotovosti je niečo, čo moderné smartfóny nedokážu.

Cena a dostupnosť

Nové mobilné telefóny Nokia sú navyše poradne lacné. S cenou 25 eur prídu na trhy v Afrike, Ázii a v Európe v prvom štvrťroku 2017.