HTC 11 je smartfón, ktorý je ešte podobne, ako ostatné vlajkové lode určené pre rok 2017, stále v príprave. Výrobcovia sa však už s blížiacim novým rokom pomaly ale isto blížia k ich dokončeniu. Aj preto sa o HTC 11 začali pomaličky šíriť prvé informácie.

Najnovším kúskom puzzle je informácia od dobre informovaného zdroja, ktorý tvrdí, že HTC 11 ponúkne 5,5-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440. Okrem toho sa potvrdila aj informácia o novo predstavenom čipsete s obrovským výkonom, Snapdragon 835 a jeho grafickom čipe, Adreno 540. HTC sa s výkonom nebude babrať, v tom máme jasno.

Okrem toho sa má v jeho výbave objaviť 8 GB operačnej pamäte RAM a taktiež aj 256 GB úložisko pre všetky vaše multimediálne túžby. Zo zadnej strany sa na svet bude pozerať duálny fotoaparát zložený z dvoch 12 Mpx jednotiek. Selfie vám zas nasníma 8 Mpx predný senzor.

Celú šou pri živote udrží veľmi slušný 3 700 mAh akumulátor, ktorý v kombinácii s novou generáciou technológie rýchleho nabíjania Qualcomm Quick Charge 4.0 prinesie vynikajúci zážitok z používania smartfónu. Chýbať samozrejme nebude predinštalovaný Android 7.0 Nougat, ktorý spoločnosť prekryje novou verziou HTC Sense 8. Smartfón by mal byť v Európe dostupný v prvej polovici 2017 za odporúčanú cenu približne 650 EUR.