Výrobcovia smartfónov čoraz viac a viac posúvajú hranice toho, čo sa dá ponúknuť za relatívne málo peňazí. Medzi nimi je určite aj spoločnosť Oukitel, ktorá predstavila model C5 Pro, lacnú alternatívu k drahším modelom, ktorá ponúka celokovový rám, 4G konektivitu a vysokú kvalitu spracovania.

Čím je teda Oukitel C5 Pro tak atraktívny? Ako sme už spomenuli, vďaka CNC opracovanému hliníkovému rámu je nielen krásny, ale aj odolný. Jeho zadný kryt ponúka zaujímavý dizajn, ktorý je vyrobený najvyšším štandardom spracovania. Vďaka tomu ostane ako nový aj po niekoľkých mesiacoch používania.

Výbava – veľa hudby za málo peňazí

Čo sa výbavy týka, tam výrobca nešetril. Nezískate síce úplne nadupaný smartfón, za jeho cenu, ktorá je naozaj mrazivo nízka získate parádnu výbavu. Základom každého smartfónu je jeho displej. V prípade C5 Pro sa budete pozerať na 5,0-palcový HD displej, ktorý je chránený ochranným sklom od Asahi alebo Corning. Oukitel očakáva hodnotenie 9H čo sa tvrdosti týka a 800 MPa čo sa tlaku týka.

Celý smartfón poháňa štvorjadrový čipset MediaTek MT6737 s jadrami o takte 1.3 GHz. Sekundovať mu budú 2 GB operačnej pamäte RAM a 16 GB úložisko. Naň si môžete uložiť napríklad zábery z hlavného 5 Mpx fotoaparátu či predného 2 Mpx senzoru.

Bohatá konektivita

Telefón vďaka 2 000 mAh batérii pobeží na Android 6.0 Marshmallow. Čo sa konektivity týka, tam Oukitel naozaj zapracoval. C5 Pro totiž podporuje 4G pásma 1, 3, 7 a 20. Zariadenie ďalej disponuje dvoma slotmi pre micro SIM karty. V jeho výbave nechýba ani podpora GPS, AGPS, GLONASS a samozrejme, 3,5 mm jack.

Nekompromisne nízka cena

No a nakoniec cena, asi najdôležitejší faktor. Oukitel C5 Pro si môžete kúpiť za cenu, ktorá bude nižšia než 75 dolárov, resp. 72 EUR. Slušné, čo poviete?