Úvod Novinky Oportunista sa snaží využiť krízu Galaxy Note 7: Na bazáre ho predáva...

Oportunista sa snaží využiť krízu Galaxy Note 7: Na bazáre ho predáva za €3500

13

Bazáre a online burzy sú plné zaujímavých a niekedy až nepochopiteľných kúskov. Jeden taký sa práve objavil na webe Bazos.sk, kam pán menom Martin pridal inzerát na svoj Galaxy Note 7. Na tom by nebolo nič zvláštne, aj keď, popravde a po správnosti by ho mal vrátiť.

Čo však zarazilo aj pána Milana (vďaka za tip!) bola jeho cena. Pán Martin si za telefón pýta slušných 3 500 EUR, teda oveľa, oveľa viac než za čo sa telefón predával. Svoju ponuku pritom nezabudol okomentovať ako „CENA PEVNÁ – NEZJEDNÁVAM. Špekulanti-nevolajte!“. Zaujímavá taktika.

Dôvodom predaja nemá byť nič iné, než biznis. Pán Martin si očividne uvedomil, že po Note 7 je stále dopyt, ktorý bude s ubúdajúcimi kusmi na trhu len narastať.

Samsung Galaxy Note 7 prešiel niekoľkými vyšetrovaniami, nakoniec sa ho Samsung rozhodol prestať vyrábať. Za všetkým stojí chybná batéria, ktorá v niekoľkých desiatkach prípadoch explodovala.

Samsung chce stiahnuť všetky Note 7 z trhu

Aj preto sa Samsung rozhodol, že donúti špekulantov, ktorí telefón nechcú vrátiť, cielenou aktualizáciou, ktorá na Slovensku obmedzuje celkovú kapacitu batérie. Prvá vlna túto kapacitu stiahla na 60 %, tá druhá, ktorá prebehne 15. decembra ju zníži na 30 %.

Pán Martin však myslel aj na to. Na telefón vraj nainštaloval aplikáciu, ktorá blokuje všetky aktualizácie, ako aj komunikáciu so Samsungom. Šikovné!

Sme zvedaví či sa nájde niekto, kto by dokázal vysoliť 5-násobok originálnej ceny za zariadenie, ktoré bolo výrobcom označené ako nebezpečné. Tak či tak, v dnešnej dobe si už človek nemá istoty v ničom, všakže?

Inak, chválime výber titulnej fotky!

Vďaka za tip!