Úvod Zariadenia Niektorí vlastníci smartfónu Nexus 6P hlásia vážne problémy s batériou

Niektorí vlastníci smartfónu Nexus 6P hlásia vážne problémy s batériou

2

Na fóre spoločnosti Google, ako aj na komunitnom webe Reddit sa začali kopiť sťažnosti majiteľov smartfónu Nexus 6P. Všetky sa týkajú jeho batérie.

Užívatelia hlásia, že sa im smartfón nečakane vypne napriek tomu, že majú dostatočnú kapacitu batérie. Najväčším problémom ale je, že smartfón nejde opätovne zapnúť. Musia ho pripojiť na nabíjačku a až potom sa zariadenie preberie k životu.

Niektorým majiteľom ich Nexus 6P zhasol už pri 50 percentnej kapacite akumulátora. Jeden z užívateľov hovorí o 19 percentnej kapacite, iný zase o 15-tich percentách, a tak podobne.

Podľa reakcií, problém nastal po aktualizácii zariadenia na Android 7.0 Nougat. Zatiaľ nejde o problém väčších rozmerov, no hlásenia pribúdajú. V dnešnej dobe sa na funkcie smartfónu spoliehame každý deň. Či už pri navigácii, vyhľadávaní informácií alebo komunikácii. Ak by sa vám takýmto spôsobom Nexus 6P vypol v prípade núdze, pomoc by ste si neprivolali.

Nexus 6PJe viac ako pravdepodobné, že ide len o softvérový problém, ktorý Google vyrieši následnou aktualizáciou. Zatiaľ je ale v nedohľadne. Ak ste náhodou zaznamenali podobný problém, podeľte sa sním na fóre spoločnosti Google. Čím viac reakcií kompetentní zachytia, tým promptnejšie k riešeniu problému pristúpia.