Úvod Smartphony Dohady LG G6 môže vyzerať ako súčasný model G5. Naznačuje to prvý render

LG G6 môže vyzerať ako súčasný model G5. Naznačuje to prvý render

4

Začiatkom roka 2017 očakávame predstavenie niekoľkých top modelov smartfónov renomovaných výrobcov. Nebude medzi nimi chýbať ani kórejská spoločnosť LG.

Jej súčasný model LG G5 sa s veľkým trhovým úspechom nestretol. To je síce negatívne, výrobca však teraz má veľký priestor na to, aby pri nadchádzajúcej generácii urobil radikálne zmeny.

O aké inovácie pôjde presne nevieme, no už skôr sa objavilo niekoľko zaujímavých poznatkov. LG G6 sa zrejme vzdá modulárnej konštrukcie. Tá sa pri súčasnej generácii neosvedčila. Podpísalo sa pod ňu drahé príslušenstvo, ktoré podľa niektorých používateľov dokonca ani nefungovalo tak, ako má.

Samotný systém používania modelov tiež nebol zrovna užívateľsky príjemný. Otvorená konštrukcia smartfónu nebola dobrým krokom vpred. Najnovší render, ktorý zobrazuje náčrt údajnej podoby LG G6 je prekvapujúci. Podľa neho by mal nový model vyzerať prakticky podobne, ako súčasná generácia.

LG G6

To nemusí byť nutne zlé. Dohady hovoria, že LG pri zariadení G6 zvolí oveľa prémiovejšie materiály a pestrejšie farebné prevedenia. Povráva sa o skle a hliníku vyššej triedy. V podobnom duchu sa nesie napríklad Samsung Galaxy S7, ktorý sa predáva veľmi dobre.

Parametre sú síce neznáme, logicky sa ale môžeme dostať ku QHD rozlíšeniu asi 5,2-palcového displeja, výkon bude mať na starosti jeden z posledných high-end čipsetov výrobcu Qualcomm a 4 GB RAM bude základom. Zvedaví sme na duálny fotoaparát. Ten v LG G5 sa podaril a ak by sme si mali tento model kúpiť, tak len kvôli zaujímavému fotoaparátu.