Úvod Smartphony Dohady LG G6 bude iný ako súčasná generácia. Nová konštrukcia, audio jack alebo...

LG G6 bude iný ako súčasná generácia. Nová konštrukcia, audio jack alebo zmeny pri batérii

4
LG G5

Asi nebudeme vôbec preháňať ak povieme, že sa súčasná generácia vlajkového modelu LG G5 príliš nepodarila. Modulárne príslušenstvo neoslovilo, fádny dizajn detto a kvalita spracovania tiež pokrivkávala. 

Niektorí používatelia sa sťažovali na kazové moduly, nedoliehajúci segment modulárnej konštrukcie, softvérové chyby alebo nadmerné vybíjanie batérie. LG G5 však bol a stále je lacnejší ako väčšina konkurenčných vlajkových lodí tohto ročníka. Okrem toho disponuje skvelým dvojitým fotoaparátom, ktorého používanie je zo všetkých vlajkových modelov asi najzábavnejšie.

Je jasné, že v divízii LG Mobile budú musieť urobiť podstatnejšie zmeny. Čo môžu pripravovať priblížil na sociálnej sieti Twitter technologický novinár David Ruddock.

Podľa jeho zdroja bude LG G6 iný. Batériu v novej generácii popredného smartfónu od LG už nevymeníme. Bude pevne integrovaná do tela zariadenia tak, ako napríklad pri konkurencii od Samsungu alebo HTC. Niektorým používateľom sa to páčiť nebude, no trend je nastolený jasne.

Slot pre moduly aktuálneho LG G5

Dizajn LG G6 bude prémiovejší a hlavnú úlohu pri ňom zohrá sklo a kov. Zadná strana bude z kovu, ktorého povrchová úprava by mala byť poriadne reflexná. Naleštený zrkadlový vzhľad bude teda protipólom k súčasnému matnému sivému prevedeniu.

Podľa dostupných správ LG nepochová 3,5 mm audio konektor. Práve naopak. V LG G6 si preň miesto nájde. LG si na kvalite audio výstupu dáva poriadne záležať, čo dokazuje aj nedávny model LG V20 s Hi-Fi zvukom a quad DAC prevodníkom.

Viac detailov zatiaľ známych nieje. Dúfame, že LG ponechá aj duálny fotoaparát s poriadne širokouhlým záberom, ktorý ešte vylepší. Ak sa neoficiálne informácie vyššie potvrdia, určite sa máme na čo tešiť.