Úvod Aplikácie Prechod z iOS na Android ešte jednoduchšie. Vďaka Google Disku

Prechod z iOS na Android ešte jednoduchšie. Vďaka Google Disku

0
© aptgadget

Prechod zo starého Android smartfónu na novší kúsok s OS Android je jednoduchý. Vrásky však môže spôsobiť migrácia z iPhone smartfónu s platformou iOS. 

Ak poznáte niekoho, kto sa rozhodol, že svoj iPhone vymení za niektorý model smartfónu s operačným systémom Android, odporučte aplikáciu Google Disk.

Spoločnosť Google ju aktualizovala tak, aby bol prechod z iOS platformy na Android oveľa jednoduchší. Majitelia iPhone smartfónov si budú môcť do tohto úložiska po novom zálohovať kontakty, fotografie, videá a udalosti z kalendára. Ide teda prakticky o najdôležitejšie dáta, aké v smartfónoch môžeme mať.

Takéto zálohovanie ale nebude prebiehať v tichosti na pozadí všetkých procesov. V závislosti od množstva dát a rýchlosti pripojenia môže proces trvať aj niekoľko hodín. Google Drive musí byť aktívny na obrazovke. Najlepšie teda bude, ak sa s iPhonom daný migrujúci užívateľ pripojí na WiFi a rovno zapojí aj nabíjačku.

Po dokončení zálohy stačí zapnúť nový Android smartfón, prihlásiť sa doň Google účtom (musí byť rovnaký ako ten používaný v iPhone) a spustiť obnovu zo zálohy na Google Disku.

iOS

Následne budete mať k dispozícii všetky svoje kontakty, fotografie a ďalšie dáta.