Úvod Sociálne siete Instagram Instagram chystá novinky: Vypnutie komentárov pod fotkami a odstránenie sledovateľov

Instagram chystá novinky: Vypnutie komentárov pod fotkami a odstránenie sledovateľov

0
Nová ikona Instagramu

Instagram včera oznámil, že do jeho aplikácie pribudnú nové funkcie. Tie budú dostupné pre Android a iOS. Prvou veľkou funkciou má byť možnosť vypnutia komentárov pod jednotlivými fotkami. Túto funkciu už Instagram testoval u niekoľkých vybraných účtoch. Teraz má byť dostupná celoplošne.

V nadchádzajúcich týždňoch sa objaví aj vo vašom účte. Pri pridávaní príspevku si budete môcť v rozšírených nastaveniach zvoliť možnosť pre vypnutie komentárov. Samozrejme, komentáre môžete vypnúť aj dodatočne pri tapnutí na tri bodky.

To však nie je všetko. Instagram prinesie aj možnosť lajknúť jednotlivé komentáre, teda niečo, na čo sme zvyknutí napríklad z Facebooku. Vedľa komentárov sa zobrazia malé srdiečka, na ktoré budete opäť vedieť tapnúť, resp. kliknúť.

Okrem toho, tí z vás, ktorí máte súkromné účty budete vedieť odstrániť vašich sledovateľov bez toho, aby ste ich zablokovali. Tým, ktorých odstránite nepríde žiadna notifikácia. Spraviť tak budete môcť zo zobrazenia ľudí, ktorí vás sledujú kliknutím na tri bodky vedľa ich mena.

Nakoniec budete mať možnosť označiť ľudí, o ktorých si myslíte, že uvažujú nad tým, že si ublížia alebo si už ubližujú. Instagram im potom odporučí organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom v takomto stave. Instagram tvrdí, že jeho tím pracuje 24/7 na tom, aby zvažoval podobné prípady a ľuďom pomáhal.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android“]