Úvod Výrobcovia Huawei Huawei neustále prekvapuje: Dodal 10 miliónov kusov P9 a P9 Plus, prekonal...

Huawei neustále prekvapuje: Dodal 10 miliónov kusov P9 a P9 Plus, prekonal svoje očakávania

0
Huawei P9

Huawei už niekoľko rokov skutočne tvrdo pracuje na tom, aby mal čo najzaujímavejšie mobilné zariadenia. Z firmy, ktorú na Slovensku, resp. celkovo na svete takmer nikto nepoznal sa stal gigant.

O jeho úspechu svedčia aj kvalitne spracované vlajkové lode, akési vizitky najväčších výrobcov o tom čoho sú schopné. Čínsky Huawei si pre svojich fanúšikov na rok 2016 pripravil Huawei P9 a P9 Plus – prémiové, kovové a do posledného detailu spracované telefóny. Nebál sa ani experimentovania. Pol roka pred Apple predstavil smartfón s duálnym fotoaparátom s nálepkou Leica. Investoval aj do displeja, ktorý vybavil technológiou Force Touch, teda citlivosti na dotyk. Jednoducho, Huawei dal do telefónov všetko a podľa najnovších štatistík sa mu to vyplatilo.

Ešte v októbri sa výrobca chválil, že dodal 100 miliónov (všetkých modelov) smartfónov. V roku 2015 mu dosiahnutie tejto méty trvalo celých 12 mesiacov, v roku 2016 to zvládol za 10. Pred dvomi mesiacmi sa predajnosť P9 a P9 Plus pohybovala na úrovni 6 miliónov kusov. Za krátke 2 mesiace sa Huawei podaril husársky kúsok.

Huawei pokoril aj náročný cieľ

Po úspechu v roku 2015 analytici v Huawei nastavili latku na celkový počet predaných kusov smartfónov poriadne vysoko – na 140 miliónov kusov. Viceprezident spoločnosti, Yu Chengdong, len nedávno potvrdil, že Huawei už túto métu v roku 2016 prekročil. Huawei P9 a P9 Plustaktiež prekročili hranicu 10 miliónov dodaných kusov. Spoločnosť predpokladá, že do predstavenia novej verzie z radu Huawei P ich predá minimálne ďalšie 2 milióny kusov. Pôsobivé!

Na konkurenciu zatiaľ nestíha

Celé to vyzerá fantasticky, no ak chce byť Huawei skutočne na 1. či 2. priečke celkovej predajnosti smartfónov, musí ešte pridať. Samsung predal približne 10 miliónov kusov Galaxy S7 modelov za prvý mesiac od jeho predstavenia. Na druhú stranu, Apple predal neuveriteľných 13 miliónov kusov iPhone 6s a 6s Plus počas prvého víkendu po predstavení. Huawei má teda čo robiť, no odvaha mu zaručene nechýba. Koniec koncov, ku Samsungu a Apple sa tretí rival hodí ako soľ.