Úvod Tlačová správa Spoločnosť Huawei získala ocenenie za najlepšiu značku v oblasti spotrebnej elektroniky

Spoločnosť Huawei získala ocenenie za najlepšiu značku v oblasti spotrebnej elektroniky

1

Spoločnosť Huawei, tretí najväčší svetový výrobca smartfónov, bola vyhlásená za najlepšiu značku spotrebnej elektroniky v rámci „Best Brands 2016 – čínskeho rebríčka hodnotenia značiek“.

Oznámila to najväčšia nezávislá európska komunikačná agentúra The Serviceplan Group v spolupráci s GFK. Spoločnosť Huawei v kategórii spotrebnej elektroniky (Best Consumer Electronics Brand), porazila napríklad Apple alebo Canon.

Ocenenie Best Brands bolo prvýkrát uvedené v roku 2004 v Nemecku a od tej doby sa snaží nájsť tie najúspešnejšie a najsilnejšie značky. Marketingové ceny boli v Číne prvýkrát predstavené v roku 2014. Ide o prvé hodnotenie značiek v Číne, ktoré vníma komplexný pohľad na názory zákazníkov a hodnotí značky na základe emocionálnych i behaviorálnych rozmerov – tak, aby bola dosiahnutá čo najvyššia transparentnosť a objektívnosť.

„Náš biznis rýchlo rastie. Počas piatich rokov sme sa vyšplhali medzi TOP tri značky smartfónov. Od roku 2014 spoločnosť Interbrand každý rok umiestňuje Huawei medzi najlepších 100 svetových značiek. V tomto roku sme urobili ďalší krok vpred a posunuli sme sa na 72 miesto,“ uviedla pri slávnostnom vyhlásení v Šanghaji Glory Zhang, Marketing Officer Huawei Consumer Business Group.

Spoločnosť Huawei v tomto roku (14. 10. 2016) už dosiahla 100 miliónov predaných smartfónov, a to o dva mesiace skôr ako v minulom roku 2015.