Úvod Android Wear Spoločnosť Google kúpila startup Cronologics, ktorý sa zaoberá smart hodinkami

Spoločnosť Google kúpila startup Cronologics, ktorý sa zaoberá smart hodinkami

0

Google si v segmente nositeľných technológií stále buduje pevnejšie postavenie, ktoré je podmienené ich operačným systémom Android Wear.

Ten nájdeme v množstve rôznych inteligentných hodiniek rôznych výrobcov. Android Wear Google neustále vylepšuje a najnovšie mu k tomu dopomôžu aj zamestnanci startupu Cronologics. Google túto začínajúcu firmu prevzal za neznámu sumu.

Paradoxom je, že ju v roku 2014 založili bývalí zamestnanci spoločnosti Google. Táto spoločnosť vyvíjala vlastný operačný systém pre inteligentné hodinky a na trh uviedla aj prvý produkt.

Smart hodinky CoWatch boli uvedené do predaja v septembri tohto roka a ich najväčšou zaujímavosťou je podpora pre digitálneho asistenta Amazon Alexa, konkurenciu pre Google Home. Momentálne nie je jasné, aký osud hodinky CoWatch čaká. Je dosť možné, že časom zmiznú z trhu.

cronologics
Inteligentné hodinky CoWatch

Vývojári prevzatej spoločnosti sa budú priamo podieľať na tvorbe a inováciách operačného systému Android Wear. Jeho najnovšia verzia 2.0 mala byť uvoľnená ešte v tomto roku, no nestane sa tak. Zverejnenie sa očakáva až niekedy v začiatkoch roka 2017.

Je vo všeobecnosti známe, že sa predajom inteligentných hodiniek príliš nedarí. Medziročný kvartálny pokles predaja činil až 51,7 %. Užívatelia sa skôr prikláňajú k fitness náramkom, ktoré sú podstatne lacnejšie, no stále ponúkajú dostatočnú funkcionalitu v podobe merania tepu, kalórií, prejdenej vzdialenosti alebo spánku.

K TÉMESú inteligentné hodinky krokom vedľa? Ich predaj sa výrazne prepadol