Úvod Aplikácie Google má novú bezpečnostnú aplikáciu. Umožní zdieľanie polohy s blízkymi

Google má novú bezpečnostnú aplikáciu. Umožní zdieľanie polohy s blízkymi

0

S novou aplikáciou od Google sa už vaša rodina, priatelia alebo partneri nemusia obávať o to, kde ste a čo s vami je. Appka príde vhod pri cestovaní, poprípade pri kontrole detí.

Aplikácia sa volá Trusted Contacts a jej koncept je jednoduchý. Niektorým z vašich kontaktov môžete udeliť práva dôveryhodnosti a tí následne budú môcť požiadať o určenie vašej polohy a aktivity. Ak na žiadosť nezareagujete do piatich minút, bude označeným kontaktom odoslané vaše umiestnenie automaticky.

Vašu polohu môžete tiež zdieľať manuálne, teda pokiaľ chcete, aby vaše dôveryhodné kontakty vedeli, kde ste. Ako sme už spomínali, aplikácia príde určite vhod pri cestovaní domov, napríklad z ďalekej služobnej cesty. Rodičia zase môžu mať dušu namieste pri rôznych školských výletoch.

S udeľovaním takýchto práv treba narábať opatrne. Nie vždy sa ocitnete v situácii, ktorá je pre zdieľanie vašej polohy vhodná. Ak manželke poviete, že musíte ísť cez víkend do práce, no nájde vás pri jazere a vo vašej skrini chýba rybárske náčinie, máte po chlebe.

aplkaciu-1 aplkaciu1-1

Podobných nástrojov sa už v obchode Google Play nachádza niekoľko. Predpokladáme, že Trusted Contacts do budúcnosti prinesie užšiu spoluprácu s Google mapami a ďalšie funkcie v rámci aplikačného portfólia Googlu.

Ak máte potrebu s blízkymi zdieľať vaše umiestnenie aplikáciou priamo od Google, navštívte odkaz obchodu Google Play, ktorý vidíte nižšie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.emergencyassist“]