Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Galaxy S8 nebude mať kapacitné tlačidlá: Zvyknúť si máme na softwarovú náhradu...

Galaxy S8 nebude mať kapacitné tlačidlá: Zvyknúť si máme na softwarovú náhradu citlivú na tlak

14
© PhoneArena

Samsung už tak, ako by ste čakali, hľadá spôsob, ako sa odlíšiť od čoraz nebezpečnejšej konkurencie. Jeho hlavným ťažným koňom je chystaná vlajková loď – Galaxy S8. V nej sa má po fiasku s Galaxy Note 7 objaviť niekoľko kúskov inovácií, ktoré by sme inak nevideli.

Medzi chystanými zmenami je bezrámikový displej so snímačom odtlačkov prstov integrovaným priamo do displeja, ako aj podpora S Pen. Najnovším kúskom inovácie má byť odstránenie kapacitných tlačidiel (po bokoch domovského tlačidla). Namiesto nich sa v Galaxy S8 majú objaviť softvérové tlačidlá citlivé na tlak. Táto zmena by Samsungu umožnila ešte viac okresať spodný rámik, ako aj pohrať sa s funkcionalitou jednotlivých tlačidiel.

Force Touch displej

Prirodzene, ak budú na tlak citlivé softvérové tlačidlá, na tlak by mal reagovať celý displej, vďaka čomu sa môžeme pripraviť na Force Touch gestá. Medzi nimi je napríklad silnejšie stlačenie ikonky aplikácie pre rozšírené možnosti, náhľady a viac.

Až v marci alebo apríli?

Samsung Galaxy S8 má byť predstavený počas MWC 2017 alebo pár týždňov po. Výrobca zatiaľ novinárov o presnom dátume neinformoval. Je možné, že sa predstavenie posunie na marec až apríl. Dôvodom má byť prísnejšie testovanie jednotlivých zariadení, aby tak nedošlo k rovnakému incidentu ako pri Galaxy Note 7.

Tak čo, tešíte sa na Galaxy S8? My sa už nevieme dočkať!