Úvod Samsung Samsung Galaxy S7 Majitelia Galaxy S7 sa sťažujú: Sklíčka na fotoaparáte samé praskajú!

Majitelia Galaxy S7 sa sťažujú: Sklíčka na fotoaparáte samé praskajú!

20

Samsung Mobile má na krku ďalšiu kauzu s nespokojnými majiteľmi jedného z ich najpredávanejších zariadení vôbec. Nejde pritom o Galaxy Note 7, ktorého problém bol podstatne nebezpečnejší a tým pádom aj vážnejší.

Niektorí majitelia Galaxy S7 hlásia, že krycie sklíčko na objektíve fotoaparátu samovoľne prasklo, a to aj bez toho, aby naň bol aplikovaný akýkoľvek tlak. Momentálne nikto netuší čo je presným dôvodom takéhoto prasknutia. Kauzy sa však už stihla chytiť jedna právnická firma, ktorá žiada všetkých tých, ktorým sa tento incident stal, aby ich kontaktovali.

Samsung si za výmenu účtuje plnú sumu

Web Consumerist ešte 28. decembra informoval o jednom prípade prasknutého krycieho sklíčka. Stačí však rýchle vyhľadávanie v Googli a zistíme, že podobných prípadov bolo podstatne viac. Prvé z nich siahajú až do marca 2016, teda do obdobia, keď Galaxy S7 vstúpil do predaja. Majitelia Galaxy S7 sa sťažovali aj na oficiálnom diskusnom fóre výrobcu. Výsledok však bol vždy rovnaký – za opravu museli zaplatiť slušných 70 dolárov, resp. 65 EUR. Ani to však nevyriešilo všetko, keďže sklíčko niektorým majiteľom Galaxy S7 opäť prasklo.

Právnická spoločnosť z amerického Seattlu sa rozhodla zobrať veci do vlastných rúk. Momentálne sa venuje zbieraním dôkazov od majiteľov Galaxy S7, S7 edge a S7 Active, ktorí mali s týmto javom problémy. Právnici momentálne nič nesľubujú, namiesto toho vyhodnocujú či je v obehu dosť prasknutých sklíčok na to, aby na Samsung podali žalobu.

Príčina je zatiaľ nejasná

Jedným z vysvetlení môže byť príliš tesné upevnenie sklíčka, ktoré potom pri aplikovaní tlaku praskne. Samotné sklíčko by však malo byť dostatočne pevné na to, aby sa tak nestalo. Okrem toho, pod krehkosť sa môže podpísať aj výkyv teploty alebo iné faktory, ktoré sa momentálne vyšetrujú. Na presnú príčinu budeme musieť počkať, tak či tak to však pre Samsung znamená ďalšie negatívne správy, ktoré si už teraz, po fiasku s Note 7, nemôžu dovoliť.