Úvod Aplikácie Konečne. Facebook aplikácia umožní nahrávanie videa v HD rozlíšení

Konečne. Facebook aplikácia umožní nahrávanie videa v HD rozlíšení

0

Sociálna sieť Facebook sa v tomto roku viac zamerala na video obsah. Okrem predstavenia živých video prenosov sa Facebook snaží nabádať aj na zdieľanie video obsahu. 

Chce, aby ste video nahrali priamo na Facebook a nepridali napríklad len odkaz na YouTube alebo iný video server, kde je vaše video umiestnené. Všetko je to v poriadku až na jeden detail.

Prostredníctvom oficiálnej FB aplikácie ste neboli schopní nahrávať videá vo vysokom rozlíšení. V kalendári je síce stále rok 2016, HD video je pre appku však cudzie. Prostredníctvom mobilnej aplikácie pritom navštevuje túto modrú sociálnu sieť väčšina jej užívateľov.

Zmeniť to má pripravovaná aktualizácia, ktorá sa začne šíriť v najbližších dňoch. Niektorí používatelia ju už obdržali a podelili sa s verejnosťou o snímky obrazovky. Na nich je jasne vidieť prepínač, ktorým nahrávanie HD videa aktivujete.

Nejde pritom o jedinú novinku. Facebook uvoľní aj funkciu tzv. obrazu v obraze, vybrať si budete môcť presné rozlíšenie, resp. veľkosť nahrávaného videa a v neposlednom rade pribudne možnosť stiahnutia videa pre následné offline prezeranie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.katana“]