Úvod Konkurencia Apple V Číne vzbĺklo 8 iPhonov. Apple odmieta niesť zodpovednosť, vraj si ich...

V Číne vzbĺklo 8 iPhonov. Apple odmieta niesť zodpovednosť, vraj si ich majitelia poškodili

0
iPhone 6 a 6 Plus

Pre Apple je v Číne poriadne horúco. Šanghajský úrad pre ochranu spotrebiteľov totiž spoločnosti predložil osem nahlásení týkajúcich sa explodujúcich modelov iPhone 6. Len za posledných pár týždňov sa čínsky úrad s Apple spojil už tretíkrát.

Apple po bližšej analýze dospel k záveru, že na vine nie je on, ale majitelia smartfónov. Telefóny vraj poukazovali externé poškodenie. Okrem toho ďalším majiteľom odporúča, aby sa najprv situáciu snažili riešiť priamo cez obchod a ich podporu a neobracali sa hneď na úrady.

Čínski majitelia iPhone 6 a 6s sa taktiež začali sťažovať na vypínanie ich zariadení, a to aj vtedy, keď ich batéria ukazovala niekoľko desiatok percent nabitia. Apple po vyšetrení zistil, že malý počet ich zariadení vyrobených medzi septembrom a októbrom skutočne preukazuje problémy s akumulátorom.

Výrobca taktiež prisľúbil, že zaktualizuje svoj diagnostický nástroj, ktorý by mal byť schopný len podľa sériového čísla vyhodnotiť či je vaše zariadenie ovplyvnené alebo nie. Okrem toho by mal Apple do samotného iOS priniesť nástroj, ktorý bude automaticky kontrolovať stav batérie.