Úvod Aplikácie Nová verzia prehliadača Chrome pre Android prichádza. Ponúka offline prezeranie obsahu

Nová verzia prehliadača Chrome pre Android prichádza. Ponúka offline prezeranie obsahu

0
© androidpit.com

Spoločnosť Google neaktualizovala len desktopový prehliadač Chrome, ktorý po novom žerie oveľa menej operačnej pamäte, ale aj jeho mobilnú verziu.

Chrome pre Android vo verzii 55.0.2883.84 prichádza s obvyklými opravami chýb a optimalizačnými vylepšeniami. Oveľa zaujímavejšia je však nová funkcionalita.

Prehliadač Chrome pre Android vám po novom umožní stiahnutie webových stránok ale aj médií, akými sú hudba, fotografie a videá pre offline prezeranie. Nová možnosť sa dá využiť viacerými spôsobmi.

Pri prečerpaných mobilných dátach si môžete vaše obľúbené články alebo internetové stránky stiahnuť do zariadenia na WiFi pripojení a následne k nim môžete pristupovať bez obmedzeného načítavania, ak WiFi prístupové miesto opustíte.

Rovnako môžete postupovať aj v prípade, ak bude vaším cieľom cesty oblasť bez internetového pokrytia. Hory, chaty, zahraničie alebo napríklad podzemné priestory rôznych klubov, kaviarní a podobne. Stiahnutý obsah budete môcť tiež zdieľať priamo z prostredia prehliadača Chrome.

Aktualizácia prehliadača Chrome pre Android bola už oficiálne zverejnená. Postupne sa bude šíriť v najbližších dňoch a do konca týždňa snáď dobehne všetkých používateľov.

V používateľskom prostredí prehliadača, konkrétnejšie v jeho kontextovom menu, pribudlo tlačidlo slúžiace pre stiahnutie obsahu. Stiahnutý obsah nájdete v samostatnom priečinku Stiahnuté, ku ktorému môžete pristupovať z rovnakého menu. Pohľad na novinku môžete vidieť na snímkach obrazovky vyššie.

Hlavne pri sťahovaní médií by sme boli pozornejší. Tie sú často objemnejšie. Pokiaľ vlastníte smartfón s menšou internou pamäťou, poprípade ju máte zaplnenú až na doraz, daný obsah sa stiahnuť nepodarí.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.chrome“]