Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry ešte nie je z kola von. Uzavrel spoluprácu a chystá nové...

BlackBerry ešte nie je z kola von. Uzavrel spoluprácu a chystá nové zariadenie

1

Pred časom sme vás informovali o skutočnosti, že niekdajší populárny výrobca BlackbBerry definitívne končí s hardvérovou výrobou a zameria sa len na softvérovú časť.

BlackBerry totiž nezvládol rýchly nárast popularity súčasných Android smartfónov a aj keď sa snažil zachrániť situáciu svojím high-end modelom Priv, ktorý bol vybavený operačným systémom Android, bolo už bohužiaľ neskoro.

Spoločnosť teda rezignovala a výrobu zariadení nechala na partneroch Foxconn a TCL. Práve so spoločnosťou TCL, ktorá má pod palcom aj výrobu Alcatel zariadení, uzavrel včera BlackBerry dlhodobú licenčnú zmluvu. Niet sa čomu čudovať, TCL predsa pre BlackBerry vyrobila posledné smartfóny DTEK50DTEK60. Bude sa teda aj naďalej starať o návrhy, výrobu a distribúciu, zatiaľ čo BlackBerry bude mať pod palcom vývoj bezpečnostného softvéru a ďalších aplikácií. Zariadenia, ktoré sa aj naďalej budú pýšiť logom BlackBerry, majú byť celosvetovo dostupné.

Je teda možné, že sa výrobcovi BlackBerry podarí vstať z popola, oprášiť sa a ísť ďalej. Špekuluje sa, že práve onou záchranou by mal byť budúci smartfón produkovaný dvojicou BlackBerry / TCL s názvom Mercury (DTEK70) a s typickou hadvérovou klávesnicou pod displejom.

Ten by mal uzrieť svetlo sveta v prvom kvartáli budúceho roka (január až marec), pričom už v októbri tohto roka sa objavil na Geekbenchi. Novinku má údajne poháňať osemjadrový procesor Snapdragon 625 s taktom 2,02 GHz za asistencie 3 GB pamäti RAM. Pre používateľa bude pripravených 32 GBOS Android 7.0 Nougat. Keďže aj v tomto kúsku dominuje typická hadvérová klávesnica, uhlopriečka displeja dostane len 4,5 palca, čo je pre niektorých spotrebiteľov však ideálny rozmer. HD rozlíšenie je však už iná káva.

Čo sa týka ďalších špecifikácií, Mercury by mal do výbavy dostať aj 3400 mAh batériu a dvojicu fotoaparátov s rozlíšeniami 18 Mpx8 Mpx. Všetky tieto informácie však ešte nie sú oficiálne a do predstavenia sa môžu ešte zmeniť.

My však výrobcovi BlackBerry držíme palce!