Úvod Aplikácie Akého operátora si vybrať? Táto aplikácia vám ukáže ich vysielače, rýchlosť aj...

Akého operátora si vybrať? Táto aplikácia vám ukáže ich vysielače, rýchlosť aj pokrytie!

14

Vybrať si správneho operátora nie je jednoduché. Pozerať nemôžete len na cenu jeho služieb, ponuku zariadení alebo rôzne zvýhodňujúce akcie. Gro operátorov tvorí ich sieť, jej pokrytie a kvalita. 

Všetci slovenskí operátori neustále zlepšujú svoje pokrytie a kvalitu hlavne svojich 4G sietí. O rozšírení ich pokrytia vás pravidelne informujeme. Všetko ale závisí od konkrétnych preferencií každého používateľa.

Používatelia bývajú v rôznych častiach krajiny, niektorí často cestujú do iných oblastí alebo prebývajú na ďalších miestach, akými sú rekreačné obydlia či sekundárne pracovné bydliská.

Práve v lokalitách, ktoré sú vám najbližšie, by ste mali používať operátora s najlepším pokrytím a kvalitou jeho siete. Teda pokiaľ vám záleží na komforte a spoľahlivosti používania dátových a hlasových služieb.

pokrytie

Mnoho používateľov berie ako podstatnú metriku rýchlosť pripojenia. Tá môže byť síce v jednom konkrétnom bode enormná, no ak sa posuniete o kilometer-dva ďalej, citeľne klesne. Oveľa podstatnejšie je pokrytie a stabilita siete aj v silnej prevádzke.

pokrytie

Všetky tieto aspekty si môžete overiť priamo v teréne aplikáciou OpenSignal. Tá skúma kvalitu a rozsah používania sietí na základe reálnych dát používateľov po celom svete, a teda aj u nás.

Po otvorení aplikácie si môžete overiť aktuálne pokrytie, rýchlosť a umiestnenie vysielačov vami používaného operátora. Čo je však lepšie, na mape si môžete nechať zobraziť pokrytie a rýchlosť siete aj ostatných operátorov. Dáta sú viac ako detailné.

pokrytie

Aplikácia disponuje tiež widgetom, okrem mobilnej konektivity preverí aj WiFi signál, nechýba história nameraných rýchlostí a ďalšie funkcie. Aplikácia OpenSignal sa nachádza v obchode Google Play na stiahnutie bezplatne, bez in-app nákupov a bez zobrazovanej reklamy.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.staircase3.opensignal“]