Úvod Aplikácie Aplikácia PRISMA dostáva veľkú aktualizáciu. Vyzerá ako umelecký Instagram

Aplikácia PRISMA dostáva veľkú aktualizáciu. Vyzerá ako umelecký Instagram

0

Aplikácia Prisma, ktorá vzišla z dielne ruských vývojárov, sa behom krátkej existencie stala nesmierne populárnou. Do segmentu aplikácií slúžiacich pre úpravu fotografií priniesla niečo originálne.

Prisma vďaka špeciálnym algoritmom vytvorí z akejkoľvek fotografie umelecké dielo. Doslova. Systém napodobňuje množstvo umeleckých štýlov známych maliarov a umelcov. Štýly aplikujete ako filtre podobne, ako pri aplikácii Instagram.

Prisma sa na Instagram po poslednej veľkej aktualizácii podobá ešte viac a nie je to vôbec zlé. V aplikácii pribudla nástenka, na ktorej sa vám zobrazia fotografie od užívateľov, ktorých sledujete. Samozrejme si môžete vytvoriť vlastný profil a pridávať svoje upravené fotografie.

Prisma vám okrem toho predostrie fotografie, ktoré by vás mohli zaujímať, a ktorých autorov by ste mohli následne sledovať. Nejde však o obyčajný chronologický feed záberov.

Pre bežných umelcov a bez reklamy

Systém fotografie predkladá na základe umiestnenia. Ak tie vaše budú populárne a dostanú viac lajkov, začne sa snímok objavovať širšiemu spektru používateľov. Podstatným rozdielom medzi Instagramom je, že v Prisme vás nebude otravovať zobrazovaná reklama. Ako aplikácia po aktualizácii vyzerá, môžete vidieť na snímkach obrazovky nižšie.

Prisma

Medzi ďalšími novinkami je zväčšenie rozlíšenia fotografií. Z doterajších 1080 x 1080 pixelov stúplo rozlíšenie až na 2300 obrazových bodov na najdlhšej osi. Fotografie totižto už nebudú musieť byť pridávané v pomere strán 1:1. Dajú sa zhotoviť aj v režime na šírku podobne ako na Instagrame. Ten túto novinku zaviedol v auguste minulého roka.

Tieto vlastnosti si však zatiaľ môžu vychutnávať používatelia iOS platformy. Aplikácia pre Android ich dostane tiež v rámci ďalšej najbližšej aktualizácie. Takéto fotografie budú oveľa lepšie vyzerať ne veľkých obrazovkách. Keďže ich Prisma umožňuje stiahnuť do zariadenia a zdieľať bežnými cestami, novinky sú určite vítané.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.neuralprisma“]