Úvod Zariadenia Číňania oslavujú sviatok, zlacneli mnohé zariadenia a príslušenstvo od Xiaomi!

Číňania oslavujú sviatok, zlacneli mnohé zariadenia a príslušenstvo od Xiaomi!

1

Štyri jednotky, alebo ak chcete 11.11. Jedenásty deň v mesiaci november patrí neoficiálnemu sviatku všetkých nezadaných ľudí. Hlavne v Číne berú sviatok veľmi vážne.

Nielen poverčivé čísla, ale aj tradícia. Pred viac ako 20-timi rokmi v tento deň oslavovali nezadaní čínski študenti, neskôr sa zvyk rozšíril naprieč celou Čínou.

V súčasnosti ide o jeden z najväčších nákupných sviatkov v tejto krajine. Označiť by sa dal za akúsi obdobu tiež novembrového čierneho piatku. Čierny piatok vždy spúšťa nákupný ošiaľ za veľkou mlákou, v USA. S blížiacim sa 11. novembrom sme už len čakali, ktorý čínsky medzinárodný internetový predajca sa ohlási ako prvý. Predajca geekbuying.com tento rok spojil sviatok nezadaných so značkou Xiaomi.

Do 12. novembra 2016 prebieha na stránkach predajcu limitovaná ponuka na väčšinu Xiaomi zariadení a príslušenstva s výhodnejšou cenou. Výber je skutočne bohatý, preto nižšie spomenieme len pár zariadení, ktoré stoja za pozornosť.

Xiaomi Mi 5S + Plus

Tohtoročný vylepšený top model výrobcu Xiaomi. K dispozícii sú rôzne pamäťové konfigurácie ako aj farebné prevedenia. Najlacnejšie vychádza strieborné prevedenie a pamäťová konfigurácia 3 GB RAM / 64 GB ROM. Cena necelých 269 eur.

Vyššie radená verzia so 4 GB RAM a 128 GB úložiskom stojí 429 eur, a to v prípade ružového a zlatého vyhotovenia. Strieborné je opäť lacnejšie. 5,15 palcový displej zariadenia dostal FHD 1080p rozlíšenie a jas 600 nitov. V útrobách nájdeme poriadne výkonný Snapdragon 821, 3 200 mAh batériu a nechýba USB typ C konektor. Klasický Xiaomi Mi 5s bol predstavený aj s modelom Mi 5s Plus.

xiaomi mi5s

Pri ňom sa už ale bavíme o veľkom 5,7 palcovom displeji, ktorý je citlivý na tlak v rámci funkcie 3D Touch. Čipset je rovnaký, narástla batéria (3 800 mAh) a jeden 12 Mpx (f/2.0, senzor 1/2.3″) fotoaparát z Mi 5s bol vymenený za duálny snímač. Obe oči majú 13 Mpx, ktoré sa dokážu pekne pohrať s hĺbkou ostrosti a podaním farebného spektra.

Cena je v tomto prípade samozrejme vyššia a pohybuje sa okolo 340-tich eur za kombo 4 GB RAM / 64 GB ROM (šedá povrchová úprava). Náročnejší záujemcovia o 6 GB operačnú pamäť a 128 GB úložisko si budú musieť pripraviť takmer 500 eur.

xiaomi_mi5s_plus

K TÉMEXiaomi Mi 5s a Mi 5s Plus oficiálne: Snapdragon 821, ultrazvukový snímač odtlačkov a viac

Power banky

Ak sa pohybujete dlhšie vonku, aktuálna zima môže znížiť výkonnosť batérie. Power banka poslúži ako energetické záchranné koleso. Tie od Xiaomi sú dlhodobo najobľúbenejšie a v ponuke nájdete štyri modely.

xiaomi_power_bank

Nechýba staršia a najlacnejšia 10 000 mAh power banka (cca 16 eur), ktorá je trochu väčšia, ale vybrať si môžete aj ultra štíhle prevedenie s rovnakou kapacitou a podobne priaznivou cenou 18 eur. Pokiaľ používate zariadenie s konektorom USB typ C, zvolili by sme power banku Mi Pro, ktorá touto konektivitou disponuje.

xiaomi-power-bank-pro

Za necelých 27 eur nedostanete len 10 000 mAh kapacitu ale tiež podporu rýchleho nabíjania Quick Charge 2.0

Fitness a Hudba

Pohybovo aktívnych používateľov zaujme fitness náramok Mi Band 2, konkrétne jeho verzia určená pre globálny trh. Tá je ovenčená európskou certifikáciou CE.

V balíčku za 27,50 € nájdete náhradný náramok a rovno dve fólie, ktoré ochránia integrovaný OLED displej. Ten zobrazí všetky potrebné informácie nie len o zostávajúcej kapacite batérie ale aj fitness aktivitách. Batéria vydrží na jedno nabitie podľa používania minimálne 20 dní, užívatelia hlásia aj viac ako jedno mesačnú výdrž.

Náramok je odolný voči vode a prachu v rámci certifikácie IP 67. V jeho spodnej časti nájdete snímač srdcového tepu.

miband_2

Hudbu môžete počúvať prostredníctvom už štvrtej generácie in-ear slúchadiel Xiaomi Piston. Vodič je potiahnutý pevnými kevlarovými vláknami, telo slúchadiel je z kovu a v balení nájdete tri veľkosti štupľov pre každé ucho.

xiaomi_mi_piston

Komora slúchadiel, v ktorej je uložený reproduktor bola navrhnutá tak, aby eliminovala skreslenie rezonanciou, čím dostali väčší priestor čistejšie basy.

Slúchadlá poskytnú frekvenčný rozsah 20 – 20000 Hz a citlivosť 101 dB. Sú najdrahšie z ponuky a stoja 15,50 €. Na opačnom slúchadlovom konci sú pre zmenu Xiaomi Piston Basic s cenou, ktorá nepresahuje 6 eur.

xiaomi-mi-hybrid

Celú Xiaomi ponuku nájdete na samostatnej stránke venovanej dňu 11.11 na adrese https://goo.gl/j6dHbp, kde si môžete všetky Xiaomi zariadenia minimálne prezrieť a porovnať.

>> Zobraziť výpredaj značky Xiaomi <<