Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi predstavilo Mi Portable Mouse. Myš, ktorú pripojíte nielen k počítaču, ale...

Xiaomi predstavilo Mi Portable Mouse. Myš, ktorú pripojíte nielen k počítaču, ale aj k smartfónu

3

Čínska spoločnosť Xiaomi v tichosti predstavila svoj nový prírastok do segmentu technologického príslušenstva. Nová myš spoločnosti je univerzálna, lacná a pekná. 

Jej oficiálny názov je Mi Portable Mouse a pre svoj chod potrebuje dve tužkové AAA batérie. Tie vložíte do útrob príslušenstva zo spodnej strany. Zaujímavá je funkcionalita.

S Mi Portable Mouse môžete ovládať rovno dva počítače, pričom by prepínanie ovládania medzi zariadeniami malo prebiehať rýchlo a jednoducho. Výrobca ozrejmil, že myšku budeme môcť pripojiť nie len k počítačom a notebookom, ale aj k smartfónom, tabletom, televízorom a inej elektronike.

xiaomi_mys1

Myš tvorí pevné púzdro z hliníka, ktorého povrch bol upravený eloxovaním. Myš tak bude odolnejšia voči oderom, ktoré sú pri myšiach po čase istotou. Pot rúk a dlhé používanie urobia s povrchom resp. jeho farbou svoje.

Výrobca Xioami pri Mi Portable Mouse vyzdvihuje jej ergonomický dizajn, vysokú presnosť, ktorú zabezpečí laser alebo bezdrôtové pripojenie pomocou štandardov Bluetooth 4.0 a RF 2.4GHz.

mys_xiaomi

Ak by sme mali byť presnejší, myš meria 110,2 x 57,2 x 23,6 mm pri váhe 77,5 gramov vrátane batérií. Xiaomi Mi Portable Mouse príde do predaja najskôr v domovskej Číne, a to už 11. novembra 2016. Cena bola stanovená na 99 čínskych jüanov, teda približne 13 eur.