Úvod Udalosti Xiaomi vôbec po prvýkrát vystúpi na podujatí CES 2017. Predstaví úplne nový...

Xiaomi vôbec po prvýkrát vystúpi na podujatí CES 2017. Predstaví úplne nový produkt

1

Miesto konania Las Vegas, obdobie január 2017 a prestížne podujatie Consumer Electronics Show. Jeden z najväčších veľtrhov spotrebnej elektroniky sa blíži.

Mená ako Samsung, LG, HTC a mnohé iné, patria k stáliciam tohto podujatia. Divákom a novinárom na podujatí CES prezentujú svoje najnovšie kúsky techniky, ukazujú koncepty a ponúkajú svoj pohľad do technologickej budúcnosti.

Budúci rok bude medzi nimi jeden nováčik. Na pôde CES 2017 sa vôbec po prvýkrát objaví „čínske Apple“, spoločnosť Xiaomi. Na toto podujatie nesmie prísť žiadna spoločnosť s prázdnymi rukami.

Na podujatí CES je vždy rušno
Na podujatí CES je vždy rušno

Aj Xiaomi si pripravilo niečo, čím sa pokúsi ohúriť ako laickú, tak odbornú verejnosť a návštevníkov. Konkrétne detaily sú samozrejme neznáme, vieme len, že pôjde o úplne nový produkt, ktorý by mal byť navyše celosvetovo dostupný. Produkt má byť dôkazom toho, ako spoločnosť Xiaomi posúva hranice inovácií.

Mnohí by sa možno kedysi pri tejto formulácii zasmiali, pri pohľade na smartfón Xiaomi Mi Mix je ale ticho na mieste. Spoločnosť Xiaomi zaznamenala za svoju krátku existenčnú históriu poriadny nárast. V domovskej Číne, kde nájdeme najväčší trh so smartfónmi na svete, spoločnosť Xiaomi obsadila podielové štvrté miesto.

Ďalší pohľad na malú časť výstaviska
Ďalší pohľad na malú časť výstaviska

Viac smartfónov predal len gigant Huawei, výrobcovia Oppo a Vivo. Tí sú na trhu v Číne podstatne etablovanejší, pričom zariadenia od Xiaomi zaujali v podstatnej miere aj Európanov.

Na podujatie CES 2017 sa rozhodne tešíme a ešte viac na technologické novinky, ktoré na ňom uvidíme. Na Xiaomi si istotne posvietime tiež.