Úvod Smartphony Dohady Vivo Xplay 6 bude predstavený už tento mesiac. Pôjde o plnohodnotný high-end

Vivo Xplay 6 bude predstavený už tento mesiac. Pôjde o plnohodnotný high-end

0
Predchádzajúca generácia VIvo Xplay 5

Čínsky výrobca Vivo nám utkvel v pamäti najmä vďaka zariadeniu X5 Max. To bolo predstavené koncom roka 2014 a išlo o najtenší smartfón na svete s hrúbkou tela len 3,98 mm.

Vivo v biznise so smartfónmi samozrejme pokračuje, a úspešne. Teda aspoň na domácej pôde v Číne. To však neznamená, že ich zariadenia nie sú zaujímavé aj pre používateľov z iných krajín.

Po dlhšej dobe tu máme avizovaný nový kúsok z dielne tohto výrobcu, ktorý by mal byť podľa aktuálnych zdrojov predstavený už tento mesiac. Malo by ísť o model Xplay 6.

Ten bude charakterizovať čipset Snapdragon 821 s grafickým čipom Adreno 530 a 6 GB kapacita operačnej pamäte. Objem interného úložiska sa zastaví na hodnote 128 GB. Hladný čipset udrží pri živote dostatočne dlho 4000 mAh akumulátor, ktorý si bude musieť poradiť aj s QHD 1440p rozlíšením displeja. Zatiaľ nevieme, o akú veľkú uhlopriečku pôjde. Hádať môžeme zaužívaný rozmer 5,5 palca, uhlopriečka však pokojne môže byť aj menšia alebo väčšia.

Takto vyzerá Vivo X5 Max, ktorý je tenký necelé 4 milimetre
Takto vyzerá Vivo X5 Max, ktorý je tenký necelé 4 milimetre

Vivo Xplay 6 nie je jediným modelom, ktorý bude tento mesiac predstavený. 16. novembra uvidíme premiéru zariadení X9 a X9 Plus. Tie by mal poháňať Snapdragon 653, skôr ale zaujme netradičné prevedenie fotoaparátov.

Duálny fotoaparát v režime 20 Mpx / 8 Mpx nenájdeme na zadnej strane ale naopak, na strane prednej. Na zadnej strane sa usídli nemenej kvalitná 16 Mpx jednotka. Takéto silné zameranie na selfie sme tu ešte nemali. Všetky detaily sa dozvieme už tento mesiac a aktuálny náhľad na ne nám poskytla čínska sociálna sieť Weibo.