Úvod Zariadenia Monštrum z Číny: UMi predstavil prvý smartfón s čipsetom Helio P20 a...

Monštrum z Číny: UMi predstavil prvý smartfón s čipsetom Helio P20 a 6GB RAM

0

Pôvodný smartfón UMi Plus si získal množstvo spokojných majiteľov. Výrobca však už dávnejšie oznámil, že nás ešte tento rok dobehne jeho vylepšená verzia.

Výrobca UMi slovo dodržal a dnes sme získali pohľad na jeho kompletné parametre a samozrejme tiež cenu. UMi chce pojem „hodnota za peniaze“ v segmente smartfónov posunúť ešte ďalej. Či sa mu to podarí rozhodne až trh a v neposlednom rade koneční spotrebitelia.

Základná špecifikácia

  • Čipset: Helio P20, osem jadier, takt 2,3 GHz
  • Operačná pamäť: 6 GB kapacita RAM, štandard LPDDR4
  • Interná pamäť: 64 GB
  • Displej: LPTS Sharp, 5,5″, FHD 1080p rozlíšenie
  • Batéria: Sony, kapacita 4000 mAh, rýchle nabíjanie, USB-C
  • Fotoaparát: Samsung, 13 Mpx, PDAF, 5 Mpx selfie kamera
  • Ďalšie vlastnosti: Microarray snímač odtlačkov, jednoliate telo zhotovené z leteckého hliníka

Výrobca tento smartfón vybavil nástupcom čipsetu Helio P10. Procesor Helio P20 charakterizuje oproti predchádzajúcej generácii hlavne vyšší takt všetkých jeho Cortex-A53 jadier (z 2,0 GHz na 2,3 GHz). Čipset tak poskytne o približne 20 % väčší výkon.

umi_pluse

Grafický čip si taktiež polepšil. Jednotku Mali T860MP2 nahradil Mali T880MP2 s pracovnou frekvenciou 900 MHz. Grafický výkon narástol o 25 %. Novšia procesorová sada bola vyrobená 16 nm FinFET technológiou, ktorá sa postarala o lepšiu spotrebu energie a menšiu produkciu nechceného tepla. Čipset už dokáže napríklad bezproblémovo pracovať so 4K rozlíšením videí. Vylepšený UMi Plus E je vôbec prvým smartfónom, ktorý dostal do výbavy procesor Helio P20.

umi_plus

6 GB RAM a 64 GB úložisko

Výrobca nový čipset doplnil rovno 6 GB kapacitou operačnej pamäte štandardu LPDDR4. Rýchlosť a plynulosť by mali byť samozrejmosťou, rovnako tak aktívny multitasking. Ak znovu otvoríte niektorú z aplikácií, otvorí sa vám presne na tej obrazovke, z ktorej ste ju zavreli.

umi_plus_e2

64 GB kapacita úložného miesta by mala stačiť aj tým náročnejším používateľom. Ak nie, použiť môžete až 256 GB pamäťovú kartu. Označenie UMi Plus E nie je náhodné. Písmeno E podľa výrobcu charakterizuje pojem „extrémny“. Na mysli mal samozrejme hodnotu za peniaze.

UMi Plus E disponuje 4G+ LTE konektivitou na úrovni štandardu Cat.6 (až 300 Mbps download / 50 Mbps upload). Smartfón je tak pripravený aj na VoLTE technológiu. Ide o hlasové hovory v 4G sieti, ktoré sú oproti tým uskutočneným v 3G alebo 2G sieti podstatne zvukovo kvalitnejšie.

umi_plus_e1

Obrovský výkon za €200?

Jednoliate telo zariadenia je zhotovené z hliníku, ktorého kvalitatívna trieda sa používa v leteckom priemysle. UMi Plus E beží na platforme Android 6.0 Marshmallow. Update na 7.0 Nougat bude podľa všetkého istotou. Na záver sme si pre vás nechali cenu. V bežnom predaji bude cena stanovená na 269 dolárov, čiže približne 245 eur. Výrobca ale plánuje UMi Plus E ponúknuť najskôr formou predpredaja so zvýhodnenou cenou. Na smartfón budete síce dlhšie čakať, cena 199 dolárov vás ale môže presvedčiť.

Zatiaľ sme sa od výrobcu viac detailov nedozvedeli. Hneď ako sa ich dozvieme, určite vám ich prinesieme aj spolu s dátumom spustenia predpredaja. Stránku výrobcu nájdete na adrese na http://www.umidigi.com.