UMi Diamond je najnovším produktom čínskeho výrobcu UMi. V porovnaní s drvivou väčšinou dnešných smartfónov ponúka kompaktnejší 5,0-palcový displej a cenu v predpredaji 99,99 dolárov.

Nielen, že je poriadne tvrdý, zároveň ponúka aj poriadnu odolnosť. Čisté línie, krásny dizajn a lesklosť ako diamant. Aj tak by sa dal opísať UMi Diamond, ktorý sa vyrába v čiernom, bielom a zlatom prevedení.

umi-diamond-2

Jedným z hlavných vlastností tohto smartfónu je jeho odolnosť. Krycie sklo ponúka odolnosť voči poškriabaniu, ako aj odolnosť voči relatívne veľkým nárazom.

Okrem toho, kvalitne vyrobený rámik má zabrániť poškodeniu pri náhodných stretoch s podlahou v podobe chodníka, cesty alebo plávačky.

Po úspešnom zvládnutí náročných laboratórnych testov chcel UMi ukázať, ako sa ich zariadenie správa v reálnom svete. Aby tak spravil, telefón pustil z výšky 1,2 a 1,5 metra, teda rovnakej výšky, z akej telefóny bežne padajú.

Ako môžete vidieť vo videu, UMi Diamond pády prežil, a to aj pri páde rovno na displej. Nielen, že prežil, jeho najdôležitejším komponentom, ako napríklad displeju či konštrukcii sa nič nestalo. Výrobca toho dosiahol kombináciou silného kovového rámika, polykarbonátového zadného krytu a patentovanej dvojitej vrstve skla TX2-1.

umi-diamond-4

Za menej než 100 dolárov môžete získať smartfón, ktorého poháňa osemjadrový procesor MT6753 s jadrami o takte 1.5 GHz, 3 GB RAM16 GB úložiskom s možnosťou rozšírenia o ďalších 128 GB.

Na zadnej strane sa nachádza 8 Mpx fotoaparát, na prednej zas 2 Mpx senzor. Telefón po hardvérovej stránke poháňa 2 650 mAh batéria, po tej softvérovej zas Android 6.0 Marshmallow.

Ak jeden chcete, vyhrať ho môžete tu: www.umidigi.com.

umi-diamond-3