Úvod Zaujímavosti TOP 5 atraktívnych a úspešných žien, ktoré patria k programátorskej špičke

TOP 5 atraktívnych a úspešných žien, ktoré patria k programátorskej špičke

6
Rané začiatky programovania na zariadení ENIAC (prvý elektrónkový počítač) pred 70-timi rokmi. © phillyvoice.com

Pri slove programátor sa mnohým vybaví osoba mužského pohlavia, ktorá sedí za počítačom prevažne v noci a pracovný stôl je preplnený obalmi od potravín a nápojov.

Aj keď môžeme relatívne presne odhadovať, že medzi programátormi prevažujú muži, neznamená to, že táto digitálna profesia neučarovala aj nežnejšiemu pohlaviu.

Programátori sú v súčasnosti viac ako žiadaní a pri pohľade na rýchly vývoj technológií budú čoraz žiadanejší. Za každým softvérovým produktom stojí tím vývojárov a programátorov, medzi ktorými nájdeme aj ženy, a to na špičke kariérneho rebríčka. Nižšie nájdete päť žien, ktoré pracujú na vývoji alebo priamo ako programátorky svetových digitálnych produktov.

Sara Haider

© Twitter
© Twitter

Pozícia softvérového inžiniera sociálnej siete Twitter hovorí za všetko. Sara Haider disponuje skvelými znalosťami programovania a ukončila štúdium na University of Texas. Sara napríklad v priebehu roku 2007 pracovala aj v spoločnosti Google.

Jade Raymond

© destructoid.com
© destructoid.com

Jade vyštudovala St. George’s School v americkom Montreale a univerzitu Marianopolis Collage v rovnakom meste. Jade je vydatá, má dcéru a syna.  Ak ste hrali niektorú z hier Assassin’s Creed, stojí za nimi aj táto žena.

Amanda Wixted

amanda

Amanda je známa ako programátorka počítačových hier. Okrem iného patrí k zakladateľom spoločnosti Meteor Grove Software, ktorá sa zaoberá nezávislým vývojom pre platformu iOS.

Ako herná programátorka sa Amanda zamestnala ihneď po ukončení štúdia a momentálne pracuje na svojej novej spoločnosti s názvom Turf Geography Club. Jej gro bude samozrejme herný segment.

Corrinne Yu

© techtricksworld.com
© techtricksworld.com

Aj táto programátorka je zapálená pre herný žáner. Svoje znalosti zúžitkovala pri vývoji hry Borderlands alebo Halo 4. Mimochodom, Corrinne dostala národné ocenenie amerického ministerstva energetiky za výskum v oblasti jadrovej fyziky.

Tracy Chou

© Twitter
© Twitter

Ďalšie veľké meno vo svete programátorov. Tracy získala titul bakalára v odbore elektrotechniky a magisterský titul v odbore počítačových vied. Tracy pracovala na známych službách Pinterest a Quora.

Mnoho skúseností nabrala vďaka stáži s spoločnostiach Rocket Fuel Inc., Google alebo v nemenej slávnom Facebooku.