Úvod Novinky Toto je TOP 10 najpopulárnejších smartfónov na svete! Nájdete medzi nimi aj...

Toto je TOP 10 najpopulárnejších smartfónov na svete! Nájdete medzi nimi aj ten váš?

Medzi TOP 10 smartfónmi na svete aj čínske značky. V Európe stále dominuje Samsung.

21

AnTuTu, najväčší benchmarkovací program na svete práve zverejnil informácie o najpopulárnejších zariadeniach za tretí štvrťrok 2016 (júl – september). Medzi zariadeniami nájdeme aj stálice od dobre známych výrobcov, ako aj telefóny, ktoré až tak známe nie sú, resp. nie u nás v Európe.

Známy benchmark už tradične informuje o tom, ktoré telefóny testuje najčastejšie. Výsledky za tretí štvrťrok dopriali hlavne kórejskej spoločnosti Samsung, ktorá predala najviac zariadení a s ich Galaxy Note 5, Galaxy S7Galaxy S6 edge obsadili prvé tri priečky.

top10-svet

Zaujímavou je štvrtá priečka v podaní Redmi Note 3 od Xiaomi, teda zariadenia určeného pre menej náročných, resp. pre tých, ktorí za telefón nechcú minúť stovky eur. Ide o top smartfón na niekoľkých trhoch, vrátane Číny, Hongkongu, Ruska, Indie, VietnamuMalajzie.

Z rebríčka môžeme vyčítať hneď niekoľko zaujímavostí. Prvou je fakt, že ľudia určite viac holdujú väčším displejom. Tou druhou je fakt, že aj napriek problémom s Galaxy Note 7 môžeme vidieť Note 5, ktorý sa v Európe ani nepredával rovno na prvej priečke. Ktovie čo by sa stalo, ak by sa Note 7 nezačal prehrievať.

top10-nemecko

AnTutu zároveň reprezentuje európsky trh štatistikamiNemecka. V nich je na prvej priečke s obrovským náskokom Galaxy S6. Na druhej priečke je však, uhádli ste, posledný Note (okrem Note 7), ktorý sa u nás predával, a teda Galaxy Note 4. Potom už nasleduje spŕška ďalších zariadení od Samsung. Presnejšie S6 edge, S7 edgeGalaxy S5.

Aký telefón momentálne používate vy? Nájdete ho v TOP 10?