Úvod Elektromobilita Tesla Model S dostane ďalšiu aktualizáciu. Prinesie ešte extrémnejšie zrýchlenie

Tesla Model S dostane ďalšiu aktualizáciu. Prinesie ešte extrémnejšie zrýchlenie

0
Je vcelku úžasné vidieť, že automobilka Tesla Motors dokáže vylepšiť schopnosti a výkon svojich vozidiel len obyčajnou softvérovou aktualizáciou.

Predstavte si, že do svojej Tesla Model S naložíte manželku, dve deti, rodinný nákup do batožinového priestoru v prednej aj zadnej časti a na križovatke vystrelíte rýchlosťou, ktorá vás za 2,4 sekundy dostane na rýchlosť približne 100 kilometrov za hodinu. Šoférsky úsmev pokazí len žalúdočná nevoľnosť vašej rodiny.

Presne tieto hodnoty sú podstatou pripravovanej softvérovej aktualizácie, ktorá dobehne vozidlá Tesla Model S už budúci mesiac. Pozor, update sa týka len posledného najvýkonnejšieho modelu P100D. Extrémne zrýchlenie bude samozrejme podmienené aktiváciou tzv. absurdného jazdného režimu.

O pripravovanej novinke neinformoval nikto iný, ako šéf automobilky Tesla Motors, vizionár Elon Musk. Už tradične tak učinil v príspevku na sociálnej sieti Twitter.

Tesla Model S P100D nie je lacná záležitosť. Približne 125 000 eur (v závislosti od doplnkovej výbavy a prípadných štátnych dotáciách) z ponožky len tak niekto nevytiahne. Za tieto peniaze ale na šprinte môžete pretekať s Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse s cenou 2,1 milióna eur alebo s Ferrari LaFerrari s cenou 1,3 milióna eur. Samozrejme v metrike z 0 na približne 100 kilometrov za hodinu. (0 – 60 mp/h po prepočte 0 – 96,5 km/h).

tesla_model_s

Už teraz sme zvedaví na prvé videá, ktoré nainštalovanú OTA aktualizáciu predvedú v praxi. Určite vám ich prinesieme.