Úvod Zariadenia FOTO: Toto je smartfón s obrovskou 10 900 mAh kapacitou batérie

FOTO: Toto je smartfón s obrovskou 10 900 mAh kapacitou batérie

2

Po megapixeloch, taktoch, jadrách, rozlíšeniach a iných parametroch, sa výrobcovia začali pretekať aj v kapacitách akumulátorov ich smartfónov. Zväčša ide o čínskych výrobcov.

Práve poriadna výdrž na jedno nabitie je stále snom všetkých majiteľov moderných smartfónov. HTC 10 alebo napríklad Moto Z Play vydržia dýchať bezproblémovo dva celé dni, no pri spomienke na staré mobilné telefóny to je stále žalostne málo.

Výdrž na jedno nabitie nie je len o kapacite batérie, ale aj o úrovni optimalizácie systému a náročnosti hardvéru. Poriadna kapacita je ale základom a práve týmto smerom sa vydal jeden neznámy čínsky výrobca.

Smartfón, ktorého názov YAAO 6000 možno pôsobí úsmevne, päťciferná kapacita batérie však už nie. Údaj 10 900 mAh vyzerá skôr ako power banka a nie baterka v útrobách smartfónu. Táto batéria je navyše vymeniteľná, čiže ju je možné okamžite vymeniť za druhú nabitú „elektráreň“.

Nie je jasné, koľko dní tento smartfón na jedno nabitie vydrží. Pri pohľade na poriadne nenáročný hardvér to ale môže byť viac ako dosť. YAAO 6000 poháňajú skromnejšie štyri jadrá čipsetu MediaTek MT6735, 1 GB operačná pamäť a dáta je možné uložiť do 16 GB pamäte. 5,5-palcový TFT displej má nižšie HD rozlíšenie 720 x 1280 pixelov. Doplnkom sú 13 Mpx a 5 Mpx fotoaparáty.

yaao-6000

Pozornosť si zaslúži tiež dizajn. Tvorcovia sa silne inšpirovali luxusným Lamborghini. Je viac ako isté, že zariadenie nikdy neprekročí hranice domovskej Číny, kde je aktuálne v online predpredaji. Cena po prepočte 207 eur je tradične čínsky priaznivá.