Úvod Aplikácie Selfie aplikácia od Microsoftu v obchode Google Play. Čo ponúka?

Selfie aplikácia od Microsoftu v obchode Google Play. Čo ponúka?

0

Softvérový gigant Microsoft uviedol do obchodu Google Play ďalšiu zo svojich vyvíjaných aplikácií pre platformu Android. Slúži pre fotografovanie.

Nie je však určená pre snímanie krajiniek, detailov alebo bežných situácii. Zameriava sa na stále aktuálny trend selfie fotografií. Predná kamera na smartfóne je dnes doslova povinnosťou a čím kvalitnejšia je, tým lepšie.

Aplikácia Microsoft Selfie vám v prvom rade ponúkne vylepšenie fotografie prostredníctvom množstva rôznych filtrov. Nejde o nič výnimočné a podobné filtre nájdeme vo veľkom počte iných aplikácií zameraných na fotografiu. Mobilným priekopníkom v tejto oblasti úprav bol samozrejme Instagram.

Viac zaujímavo ale vyzerá automatické vylepšenie fotografie. Pomocou virtuálneho posuvníka môžeme snímku upraviť do želaného výsledku pomocou špeciálnych softvérových algoritmov Microsoftu, ktoré využívajú prvky strojového učenia.

selfie1-1

V jednoduchosti, aplikácia vyhodnotí atribúty každej selfie fotografie, sama upraví farebné podanie, osvetlenie alebo vám dokonca odstráni vrásky. Zohľadní pritom rozpoznaný vek, pohlavie alebo typ a farbu pleti. Video nižšie vám ukáže, ako aplikácia pracuje. Microsoft Selfie umožňuje do svojho prostredia nahrať tiež skôr zhotovenú fotografiu. Ak ste si nejaké odložili na horšie časy, teraz je najvyšší čas ich vytiahnuť.

selfie-1

Okrem toho je appka až extrémne jednoduchá na použitie. V porovnaní s inými v nej nenájdete žiadne nastavenia alebo otravné upozornenia.

Pokiaľ si sem-tam nejakú selfie fotografiu zhotovíte, aplikáciu môžete určite vyskúšať. Je k dispozícii na stiahnutie zadarmo a ak sa neosvedčí, s pokojným svedomím ju môžete odinštalovať.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoftselfie“]