Úvod Výrobcovia Samsung Samsung chystá telefón, ktorý si poskladáte na rok 2017: Takto môže vyzerať!

Samsung chystá telefón, ktorý si poskladáte na rok 2017: Takto môže vyzerať!

1

Vyzerá to tak, že Samsung momentálne sústredí všetku svoju pozornosť na prípadné dva modely smartfónu Galaxy S8. Ak by výrobca dopustil, aby sa im niečo stalo, mohlo by to mať katastrofické následky.

Malo to však nejaký dopad aj na chystaný Project Valley týkajúci sa skladateľného smartfónu s ohybným displejom a akýmsi pántikom, ktorý by to skladanie umožnil? Prvotné plány výrobcu boli také, že ho mal predstaviť už počas MWC v Barcelone (jar 2017). Aktuálne však zdroje tvrdia, že by sa tak malo stať až na jeseň 2017, možno v období IFA (september).

samsung-galaxy-x-patent-3
Na podobnom projekte pracuje ďalší kórejský výrobca

Okrem Samsungu na podobnom projekte pracuje aj ďalší výrobca

Niet sa čomu čudovať. Samsungu vypadlo jedno z najkľúčovejších zariadení tohto roka a preto sa dalo čakať, že experimentálne projekty nedostanú takú pozornosť, ako tomu bolo pôvodne. Analytik pritom tvrdí, že novinka príde v druhej polovici 2017 hlavne preto, lebo výrobca spustí hromadnú výrobu ohybných displejov 6. generácie až v treťom štvrťroku 2017. K Samsungu sa v týchto pretekoch pridáva ešte jeden výrobca – LG. Presne tak, niečo podobné by sme mali vidieť aj od druhého juhokórejského giganta.

samsung-galaxy-x-patent-2
Do konca budúceho roka až 10 miliónov ohybných displejov mesačne

Zaujímavé je, že Samsung by mal byť do konca budúceho roka schopný vyrobiť až 10 miliónov kusov 7-palcových ohybných OLED displejov mesačne. Nám to príde ako celkom prehnané číslo, keďže predsa len skladací telefón si *zatiaľ* neplánuje kúpiť veľký počet ľudí. Je ale nutné poznamenať, že všetky tieto displeje nemusia putovať len do Samsung zariadení. Apple si od kórejskej firmy taktiež objednal ohybné OLED panely, ktoré by mali putovať do nového iPhone 8 Plus.

Nový patent

Najnovším kúskom informácie je čerstvý patent Samsungu, ktorý poukazuje na to, ako by mohol fungovať takýto skladací telefón. Na rozdiel od ostatných patentov tento vyzerá celkom schopne a musíme uznať, že aj celkom pekne. Ak nič iné, tak nám to pripomína systém, ktorý používa Surface Book, ktorý ale samozrejme neponúka ohybný displej.

samsung-galaxy-x-patent-4

Čo poviete, mali by ste záujem o takéto zariadenie? Zatiaľ to vyzerá tak, že rok 2017 bude pre mobilné zariadenia extrémne zaujímavý!

samsung-galaxy-x-patent-5