Úvod Výrobcovia Samsung RECENZIA: Sú Samsung Level On Pro najpohodlnejšie bezdrôtové slúchadlá?

RECENZIA: Sú Samsung Level On Pro najpohodlnejšie bezdrôtové slúchadlá?

8

Samsung nám do redakcie zaslal slúchadlá, ktoré sú súčasťou odporúčaného príslušenstva ku Galaxy S7, S7 edge a ďalším ich smartfónov. Rozhodol som sa preto, že ich vyskúšam tak, ako by sa skúšať mali.

Niečo vyše týždňa som ich používal namiesto mojich verných Sennheiserov, aby som tak zistil či sú dosť dobré na to, aby ich teoreticky mohli nahradiť.

Na čo som prišiel? Na um mi prichádza hneď niekoľko vecí, ktoré spomeniem nižšie. Poďme na to však pekne od začiatku.

Špecifikácia

  • Impedancia: 41 ohmov
  • Konektivita: Bluetooth 4.1, NFC
  • Bezdrôtový dosah: 10 metrov (môže sa líšiť podľa prostredia a použitého zariadenia)
  • Reproduktor: 40 mm s dvojvrstvovou membránou
  • Batéria: Vstavaná, až do 200 hodín (Bluetooth bez funkcie ANC)
  • Rozmery: 161,9 x 184,6 x 74,1 mm
  • Hmotnosť: 236 gramov

Ako sú na tom pri bežnom používaní?

Denné používanie pri PC prebiehalo asi tak, ako si viete predstaviť. Bez jediného problému, s približne 8-hodinovou výdržou batérie. Kvalita zvuku sa radila skôr medzi priemer, no jedna vec ma neuveriteľne tešila. Voľnosť pohybu, ovládanie gestami (swipovanie zo strany na stranu) a pohodlie! Tak pohodlné náušníky som snáď nemal.

To ale samozrejme nie je prostredie, pre ktoré boli slúchadlá vytvorené. Vďaka funkcii Automatic Noise Cancellation, teda automatického rušenia okolitého hluku. Práve takýto typ funkcie je ako stvorený pre situácie, keď je okolo vás monotónny hluk, ktorý by vám v iných prípadoch prekážal.

Ako príklad uvediem akúkoľvek cestu lietadlom, pri ktorých budete poznať frekvenciu hvízdania motorov naspamäť ešte dobrých pár týždňov. O takýto monotónny, nemeniaci sa hluk sa postará štvorica mikrofónov, ktorá hluk nasníma a inteligentný softvér vám prehrá protihluk, ktorým ho vyrovná. V praxi tak vo vašich ušiach ostane ticho. A veru, že ticho ostalo.

Viac už ale v plnej recenzii nižšie!