Samsung Gear S3
Samsung Gear S3
Samsung počas IFA 2016 predstavil novú generáciu svojich inteligentných hodiniek radu Gear S. Do redakcie sa nám dostal kúsok s označením Frontier. Samsung predáva aj klasickejšiu verziu Classic, ktorá nevyzerá tak športovo a je o niečo málo ľahšia (5g). Okrem toho v základnom vybavení neponúka gumený remienok. Inak sú však takmer rovnaké.

Aký je rozdiel medzi Gear S2 a Gear S3?

K dispozícii máme len Gear S3 Frontier, takže porovnanie napíšem na základe ich špecifikácií. „Vnútornosti“ sú však v porovnaní s Gear S3 Classic takmer rovnaké.

Hodinky Gear S2 sú hrubé 11,4 milimetrov a vážia 47 gramov. Oproti Gear S3 ponúkajú menší, 1,2-palcový AMOLED displej s rozlíšením 360 x 360, teda rovnakým ako Gear S3.

V prípade Gear S3 Frontier je nazávažnejším rozdiel v konštrukcii. Novinka totiž váži slušných 67 gramov, zatiaľ čo Gear S2 v základnom prevedení Classic vážia len 42 gramov.

samsung-gear-s3-frontier-4

Špecifikácia

Okrem dizajnu sa pri Gear S3 zmenili aj spomínané vnútornosti, ktoré sú v porovnaní s Gear S2 podstatne výkonnejšie. Presnejšie máme na mysli o 50 % viac RAMo 50 % väčšiu batériu. Zásekom sa teda pokúsi zabrániť 768 MB RAM. Nechýba ani bezdrôtové nabíjanie, ako ani snímač rýchlosti tepu. Dobrou správou je fakt, že v oboch modeloch Gear S3 sa nachádza GPS modul, ktorý bol doteraz štandardom len na Gear S2 3G.

Batéria

Veľký pokrok zaznamenala kapacita batéria, ktorá sa pri oboch modeloch Gear S3 vyšplhala na 380 mAh. To je v porovnaní s 250 mAh akumulátorom na Gear 2 poriadny rozdiel. Samsung tvrdí, že hodinky po novom vydržia bežať až „štyri dni.“ Toto tvrdenie budeme ešte musieť preveriť.

samsung-gear-s3-frontier-5

Prvé dojmy

V porovnaní s Gear S2, ktoré som si doslova zamiloval som na IFA 2016 ostal v nemom úžase, a to hlavne z verzie Frontier. Hodinky už nevyzerajú ako lacná elektronika ale ako poriadny kusisko krásneho kovu, displeja a celkového prevedenia, ktorý na ruke budem nosiť veľmi, veľmi rád.

Čo sa softvéru týka, tam zatiaľ nemám výhrady k ničomu. Hodinky sa dokonca pripojili aj k telefónu (Meizu PRO 6), ktorý nie je v zozname podporovaných zariadení. Ich funkcionalitu to nijak neovplyvnilo.

samsung-gear-s3-frontier-3

Pre nabíjanie Samsung opäť zvolil magnetický dock, na ktorý hodinky stačí položiť a ony sa pri kontakte automaticky začnú nabíjať. Ako som spomenul v texte vyššie, s výdržou ešte nemáme skúsenosti, keďže nám do redakcie dorazili len včera, nabili sa však za niečo vyše 2 hodín. Boli by sme radi, ak by to bolo o niečo rýchlejšie, predsa len, rýchlejšie sa nabíjajú aj ich smartfóny. Ak sa ale potvrdí 4-dňová výdrž, ktorú Samsung tak hrdo hlása, nebudem to brať ako mínus.

Tak či tak, Gear S3 sú tu! Ak vás niečo konkrétne zaujíma, sem s otázkami, veľmi rád sa na to zameriam. Už tradične pripravujem aj video, ktoré bude dostupné na tomto YouTube kanáli.

insta-ikonaSamsung Gear S3 Frontier som ešte včera ukázal na Instagrame. Ak chcete vidieť všetko medzi prvými, začnite ma sledovať.