Úvod Výrobcovia Qualcomm Qualcomm predstavil Snapdragon 835 s Quick Charge 4.0

Qualcomm predstavil Snapdragon 835 s Quick Charge 4.0

Nadupaný procesor pre budúcoročné Android smartfóny je tu.

2

Qualcomm práve predstavil názov a ďalšie detaily jeho novej generácie najvýkonnejšieho mobilného procesora, Snapdragon 835.

Nový čip, dostupný v zariadeniach od začiatku budúceho roka, so sebou prinesie aj novú technológiu rýchleho nabíjania, Quick Charge 4.0. Čip bol vyrobený 10nm výrobným procesom. V ponuke spoločnosti nahradí teraz využívanou dvojicou Snapdragon 820 a 821.

Spoločnosť o novinke veľa detailov nezdieľala. Tvrdí ale, že vďaka 10nm výrobnému procesu je Snapdragon 835 výkonnejší a energeticky úspornejší než modely 820 a 821, ktoré sú vyrobené 14nm procesom.

5 hodín používania za 5 minút nabíjania

O novej generácii technológie rýchleho nabíjania, QC 4.0 vieme podstatne viac. Priniesť by so sebou mala väčšiu kompatibilitu s rôznymi káblami, zariadeniami, ako aj viac bezpečnostných opatrení. Slogan, ktorý si Qualcomm tento rok zvolil je 5 hodín používania za 5 minút nabíjania. V porovnaní s QC 3.0 by mala byť verzia 4.0 až o 20% rýchlejšia a o 30% efektívnejšia.

Na rozdiel od Quick Charge 3.0 je verzia 4.0 plne kompatibilná s USB C. Qualcomm taktiež tvrdí, že QC 4.0 spĺňa všetky normy, ktoré načrtol Google.

V skratke, Quick Charge 4.0 prináša rýchlejšie a bezpečnejšie nabíjanie, ako aj lepšiu kompatibilitu so zariadeniami, káblami a nabíjačkami. Procesor Snapdragon 835 je zatiaľ z väčšej časti zahalený rúškom tajomstva. Sme si ale istí, že už čoskoro sa o ňom dozvieme podstatne viac.