Úvod Výrobcovia Google Google sprísnil podmienky v obchode Google Play. Cielia na podvodníkov

Google sprísnil podmienky v obchode Google Play. Cielia na podvodníkov

0
Google Play

Obchod Google Play ako zdroj všetkých Android aplikácií, hier, hudby ale aj filmov či kníh, by mal byť určite poriadne bezpečný. Už skôr sme ale videli, že tomu tak úplne nie je. 

Spoločnosť Google najnovšie oznámila, že vylepšila detekčné a filtračné systémy, ktoré majú odhaliť umelo nadhodnotené aplikácie. Ide napríklad o aplikácie, ktoré sa v rebríčkoch alebo vo vyhľadávaniach umiestnili na vyššej pozícii vďaka nelegitímnej pomoci.

Google má namysli falošné hodnotenia a komentáre alebo prostriedky, ktorými je možné navýšiť počet stiahnutí, resp. falošných inštalácií. Google dokonca varuje aj pred nabádaním používateľov k tomu, aby zanechali pozitívne hodnotenie.

google_play

Google si od vylepšených ochranných prostriedkov sľubuje lepšiu bezpečnosť a hlavne relevantnejšie vyhodnocovanie výsledkov. Tie môžu byť vďaka nekalým praktikám užívateľom ponúkané na základe nepresných a neautentických informácií.

Vývojári by tak mali byť pri uvádzaní svojich produktov opatrnejší. Samozrejme, tým poctivým určite nič nehrozí. Inovované podmienky nájdete v Centre pravidiel pre vývojárov na >tejto adrese<.