Úvod Zariadenia Výrobca Philips vyrukoval s novým smartfónom. Začal ho predávať v Rusku

Výrobca Philips vyrukoval s novým smartfónom. Začal ho predávať v Rusku

2

Pri značke Philips sa vám môžu vybaviť mnohé spotrebiče a iné elektro zariadenia, no smartfón by vám zrejme nenapadol. Chyba. Najnovší kúsok nesie označenie Xenium X818.

Spoločnosť Philips sa ho rozhodla uviesť do predaja najskôr na ruskom trhu. Tam už je k dispozícii prostredníctvom vlastnej online predajnej siete a nevyzerá vôbec zle. Jeho cena je po prepočte približne 352 eur.

Za tieto peniaze obyvatelia Ruska získajú jednoliatu konštrukciu, ktorá je tvorená kovom a sklom. V nej sa usídlil 5,5-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením a technológiou softblue. Táto technológia znižuje únavu očí a chráni zrak. Nájdeme ju napríklad aj v monitoroch výrobcu Philips.

Srdcom zariadenia je čipset MediaTek Helio P10, ktorý má osem jadier a ich najvyšší takt činí 2,0 GHz. Spojený je s grafickou jednotkou Mali-T860 MP2. Pamäťovú konfiguráciu v režime 3 GB RAM a 32 GB ROM je možné ešte obohatiť o microSD kartu.

philips-xenium-x818

Dostatočne objemný, 3900 mAh akumulátor bude poháňať nielen Android vo verzii 6.0 Marshmallow, ale aj 16 Mpx primárny fotoaparát spolu s 8 Mpx selfie kamerou. V domovskom tlačidle nájdeme snímač odtlačkov prstov a v spodnej hrane USB typ C konektor. Model Xenium X818 meria 153,5 x 76 x 6,95 mm a váži 167 gramov.

Dizajn smartfónu je síce fádny a nevýnimočný, no za danú predajnú sumu toho ponúka dosť. Zatiaľ nevieme, či s ním bude Philips pokúšať zákazníkov aj na iných trhoch. Šancu by sme mu ale určite dali.

S inteligentnými zariadeniami má Philips celkom dobré skúsenosti. Ich smart osvetlenie Philips HUE je možné pripojiť na WiFi a ovládať cez smartfón pomocou aplikácie. Funguje skvele a pozrieť sa naň môžete v našej video recenzii.