Úvod Výrobcovia Nokia Nokia smartfón na prvých fotografiách. Celokovové telo a Snapdragon 820

Nokia smartfón na prvých fotografiách. Celokovové telo a Snapdragon 820

6
© Android Muffins

To, že legendárna Nokia sa vracia späť do hry, v ktorej sa bojuje o priazeň zákazníka v segmente smartfónov, už vieme dlhšie. Nedávno to dokonca potvrdili predstavitelia spoločnosti.

Okrem toho vieme, že hrdé logo Nokia sa bude vynímať na jednom tablete a dvoch high-end smartfónoch. Tie budú bežať pod taktovkou operačného systému Android vo verzii 7.0 Nougat. Uvidíme v nich aj QHD 1440p rozlíšenia displejov (5,2″ a 5,5″ zrejme AMOLED) alebo „motorizáciu“ v podobe čipsetu Snapdragon 820.

Okrem čísiel a správ sme zatiaľ nevideli žiadne poriadne alebo reálne fotografie. Tie sa objavili teraz, v posledných dňoch, respektíve hodinách. Uniknutí snímky odhalili celokovový dizajn s miernym zaoblením zadnej strany, ktoré bude slúžiť pre čo najlepšiu ergonómiu. Na snímkach pravdepodobne figurujú prototypy, ktoré však nebudú mať od reálnych zariadení ďaleko. Ich oficiálne uvedenie uvidíme ešte v tomto roku.

nokia
nokia-android-5
nokia-android4
nokia-android3
nokia-android1

nokia-android

Nokia nezostane nič dlžná ani ďalším, v súčasnosti preferovaným a trendovým vlastnostiam. Hovoríme o snímači odtlačkov prstov alebo certifikácii IP68, ktorá zariadenia ochráni pred prachom a vodou. Nadštandardné by mali byť aj fotoaparáty.

Uvidíme, akú cenovú politiku predstavitelia reinkarnovanej Nokie zvolia. Pokiaľ bude pre zákazníka viac ako prívetivá, nové Nokie môžu byť určite úspešné.