Úvod Zaujímavosti Nemôžete zaspať? Pustite si večer Napflix videá, ktoré vás zaručene privedú do...

Nemôžete zaspať? Pustite si večer Napflix videá, ktoré vás zaručene privedú do kómy

0

Vždy sa nám páčili nápadité technologické a digitálne riešenia, pričom sme z tohto segmentu objavili opäť niečo nové. Ak máte problémy so spánkom, spozornite. 

Určite ste už počuli o takzvanom modrom svetle, ktoré vyžarujú displeje smartfónov alebo tiež ďalšie obrazovky počítačov alebo notebookov. Modré svetlo potláča produkciu hormónu melatonín. Práve tento hormón sa stará o ospalosť a navodzuje režim spánku.

Vy, my či oni…väčšina z nás používa pred spaním smartfón a teda sa vystavujeme nadmernému žiareniu modrého sveta, ktoré je vo večerných alebo nočných hodinách pre človeka neprirodzené.

Napriek tomu sa dá sledovaním obrazovky navodiť spánok. Stačí extrémne nudný obsah. Osobne, po zvukovej stránke skvele fungujú audio knihy, po tej obrazovej napríklad nejaký dokumentárny snímok s monotónnym českým dabingom. Režim „uspávačov hadov“ posunula na vyššiu úroveň služba Napflix.

Autori služby hľadajú a zbierajú tie najnudnejšie videá, aké môžete nájsť na najväčšom video webe YouTube. Môžete sa pred spaním pozerať napríklad na trojhodinové video zachytávajúce život rybičiek v akváriu, takmer dvojhodinový dokument o bonsaioch alebo 90 minútový záznam Tour De France z roku 1992.

Ten je trochu hlučný ale zvuk sa dá samozrejme vypnúť. Čo tak 7,5 hodinový záznam jazdy vlakom z Bergenu do Osla? Má takmer 600 tisíc prezretí, takže bude určite záživný.

napflix

Web Napflix nájdete na rovnomennej adrese www.napflix.tv. Dobrú noc.