Úvod Smartphony Aktualizácie Smartfóny Moto Z a Moto Z Force dostávajú aktualizáciu na Android 7.0...

Smartfóny Moto Z a Moto Z Force dostávajú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat

0
moto

Pokiaľ ste hrdým majiteľom jedného z dvoch high-end smartfónov Moto Z a Moto Z Force, máme pre vás dobré správy. Pomaly sa môžete chystať na inštaláciu najnovšej verzie OS Android. 

Na mysli máme samozrejme verziu 7.0 Nougat. Lenovo už dávnejšie prisľúbilo, že svoje popredné modely smartfónov zaktualizuje ešte v tomto roku. Radi vidíme, že výrobca sľub dodržal.

Aktualizácia má status globálnej dostupnosti a bude sa postupne šíriť už od tohto týždňa. Samozrejme treba brať na vedomie, že obyvatelia niektorých krajín update obdržia skôr, ako používatelia z iných lokalít. Uprednostnení budú vlastníci nebrandovaných zariadení, čiže zakúpených mimo kapacít operátorov. S istotou ale aktualizácia dobehne každého.

Android 7.0 Nougat so sebou prinesie rad vylepšení, o ktorých sme sa už niekoľkokrát zmienili. Okrem dokonalejšej bezpečnosti môžete počítať aj s napríklad vylepšeným režimom Doze pre úsporu energie, funkciou dvoch aktívnych okien alebo dokonalejšou správou oprávnení a upozornení.

daydream pre moto z

Pri zariadeniach Moto Z a Moto Z Force prichádza ešte jedno výnimočnejšie vylepšenie. Podpora pre platformu virtuálnej reality Daydream. Ide vôbec o prvé smartfóny, ktoré túto podporu dostanú. Ak si prirodzene odmyslíme referenčné kusy Google Pixel a Pixel XL.

Dúfame, že aktualizácia sa čoskoro objaví aj pre nemenej vydarený Moto Z Play alebo dostupnejší Moto G4 Plus. U nás v redakcii zanechali pozitívne dojmy.

NEPREHLIADNITERECENZIA Lenovo Moto G4 Plus: Skvelá šedá myš

K TÉME: RECENZIA Moto Z Play: Špičkový smartfón, ktorému (takmer) niet čo vytknúť