Úvod Výrobcovia LG Ďalší problémový smartfón od LG? Užívatelia sa sťažujú aj na model V20

Ďalší problémový smartfón od LG? Užívatelia sa sťažujú aj na model V20

5

LG V20 je bezpochyby špičkový smartón, ktorý je v mnohých smeroch unikátny. Toto zariadenie je na trhu približne mesiac, no niektorí užívatelia už poukazujú na jeho (ne)kvalitu.

Kritika smeruje ku sklu, ktoré chráni šošovky duálneho fotoaparátu. To je podľa používateľov náchylné na prasknutie. Niektorí tvrdia, že sklo prasklo pri bežnej manipulácii, napríklad pri položení na stôl a podobne.

Podobné ohlasy a rovnaký problém sa v minulosti objavili tiež pri smartfónoch Galaxy S7 alebo Nexus 6P. Išlo však o viac-menej ojedinelé prípady. Ochranné sklo fotoaparátu modelu LG V20 je vysokoodolné voči poškriabaniu. Jeho tvrdosť však ide ruka v ruke s krehkosťou. Aj menší náraz či väčší škrabanec môže spôsobiť narušenie štruktúry skla a následné prasknutie. Samozrejme nejde zatiaľ o globálny problém, ale len niekoľko reakcií od užívateľov.

Užívatelia už vrcholový smartfón od LG v tomto roku kritizovali. Modulárny model G5 mal podľa nich problémy s konštrukciou, objavovala sa veľká medzera medzi telom a modulárnymi komponentami alebo modulárne príslušenstvo nefungovalo vôbec. O tomto probléme sme informovali v minulom článku.

lg_v20

LG V20 je podarený smartfón, ktorý má navyše šancu zaujať záujemcov o väčšie obrazovky a high-end parametre. O to viac v aktuálnom období, kedy z trhu zmizol Galaxy Note 7 kvôli už dobre známym problémom.

Kovové telo, vymeniteľná batéria, sekundárny displej, nadštandardné audio alebo do detailu nastaviteľný duálny fotoaparát sú určite veľkými lákadlami. Zaujímavosťou je, že LG V20 prešiel certifikáciou MIL-STD-810. Tá okrem iného hovorí, že by malo byť toto zariadenie odolné voči nárazom. Pri testovaní, ak prebiehalo dôsledne, by mal byť teda problém s krehkým sklom fotoaparátu odhalený.

Ako krycie sklo fotoaparátu dokáže prasknúť ukáže napríklad video Youtubera JerryRigEverything.