Úvod Výrobcovia Huawei Huawei P9 je hitom, aký ale bude Huawei P10? Pozrite si predpokladané...

Huawei P9 je hitom, aký ale bude Huawei P10? Pozrite si predpokladané špecifikácie!

4
Huawei P8 (vľavo) a Huawei P9 (vpravo) sú obrovskými hitmi

Huawei P9 bol, resp. stále je po vzore modelu P8 obrovským hitom. Skvele sa predáva nielen u operátorov, ktorí ho často zaraďujú do rôznych akcií, ale aj v samotných e-shopoch. Svojmu úspechu vďačí možno dvojici 12 Mpx senzorov certifikovaných Leicou, ako aj kombinácii výkonného čipsetu Kirin 955 a 3 GB operačnej pamäti RAM.

Spoločnosť nedávno ohlásila, že od jeho uvedenia na trh v apríli už stihla predať vyše 9 miliónov kusov. Pri P10 ho teda čaká poriadne ťažká úloha. Čím dokáže prekvapiť a nalákať svojich zákazníkov? Poďme sa na to pozrieť.

Maximálny výkon bez kompromisov

Vďaka uniknutému screenshotu z benchmarkovacej aplikácii GFXBench o tom máme celkom dobrú predstavu. Výsledky testu zatiaľ nepredstaveného zariadenia (pravdepodobne P10) naznačujú, že Huawei pracuje na 5,5-palcovom modeli s rozlíšením displeja 2 560 x 1 440. Okrem toho ho má poháňať procesor Kirin 960 vlastnej výroby s jadrami o takte 2.3 GHz. Ide o osemjadrový čipset, ktorého súčasťou je aj grafický čip Mali G-71. O výkon sa postará aj 6 GB operačnej pamäti RAM, multimédiá zas uložíte na 256 GB natívne úložisko.

huawei-p10-gfxbench

V aplikácii je aj zmienka o 12 Mpx zadnom snímači, nikde sa ale nespomína či pôjde o duálnu zostavu, ako v prípade P9. Nechýba ani 8 Mpx predný fotoaparát pre selfie a video hovory. Telefón poháňa Android 7.0 Nougat.

Huawei na rozdiel od Samsungu nemá dôvod ponáhľať sa pri príprave svojej novinky. Za posledné dva mesiace výrobca predal až 3 milióny kusov modelu P9, čo je viac než výborný výsledok. Je dosť pravdepodobné, že Huawei svoju novinku predstaví koncom marca alebo začiatkom apríla budúceho roka.

Modelové označenie novinky je LON-L29, čo len potvrdzuje fakt, že ide o nástupcu tohtoročného Huawei P9, ktorého označenie je LON-L19.