Úvod Zariadenia Huawei potichu predstavil model Mate 9 Lite. Stredná trieda a duálny fotoaparát

Huawei potichu predstavil model Mate 9 Lite. Stredná trieda a duálny fotoaparát

0

Rodina Huawei Mate 9 má nového člena. Po modeloch Mate 9, Mate 9 Porsche Design a Mate 9 Pro prichádza Mate 9 Lite. Výrobca zariadenie predstavil bez pozornosti verejnosti. 

Huawei Mate 9 Lite sa objavil priamo na stránkach spoločnosti Huawei bez akéhokoľvek oznámenia či tlačového podujatia. Ako z názvu iste tušíte, pôjde z celej rodiny o najnižšie radené zariadenie.

To však neznamená, že nemôže byť zaujímavé. Práve naopak. Huawei Mate 9 nie je menší len názvom, ale aj displejom. 5,5-palcový panel disponuje FHD 1080p rozlíšením a mierne zahnutým krycím 2.5D sklom.

O jeho výkon sa bude starať osemjadrový čipset Kirin 655, ktorý bude spojený s dvoma pamäťovými konfiguráciami. V závislosti od trhu si budeme môcť vybrať model s 3 GB RAM a 32 GB úložiskom, alebo verziu so 4 GB RAM a 64 GB pamäťou pre dáta.

mate_9_lite2

Dobrou správou je, že aj tento model ponúka dvojitý fotoaparát tak, ako jeho väčší súrodenci. Kompromisy pri ňom ale predsa len nastali. V prvom rade zmizla značka Leica. Kým high-end smartfóny Mate línie dostali fotoaparáty s rozlíšeniami 20 Mpx + 12 Mpx, Lite verzii musí stačiť kombo v podobe 12 Mpx + 2 Mpx.

12 Mpx snímačPDAF zaostrovanie a pixely veľké 1,25 µm. 2 Mpx prídavný snímač bude pracovať s hĺbkou ostrosti pre docielenie tzv. bokeh efektu (pozadie rozmazané, snímaný objekt v popredí zaostrený). Huawei Mate 9 Lite meria 150,9 x 76,2 x 8,2 mm pri váhe 162 gramov, pod ktorú sa určite podpísalo kovové prevedenie jednoliateho tela.

mate_9_lite3

Zariadeniu nechýba snímač odtlačkov prstov, 3440 mAh batéria, Android vo verzii 6.0 Marshmallow, 8 Mpx predná kamera alebo 4G LTE konektivita.

Zatiaľ nie je známa cena smartfónu, no určite sa ju s postupom času dozvieme. Huawei Mate 9 Lite nájdete na oficiálnej stránke Huawei v tomto odkaze.