Nová high-end pýcha čínskeho giganta Huawei, Mate 9, uzrie oficiálne svetlo sveta už 3. novembra. Predstavenie sa bude konať v nemeckom Mníchove. 

Huawei Mate 9 je veľmi očakávaný. Už predošlá generácia zožala ovácie a Huawei dokázal, že vie vyrobiť prémiový smartfón veľkých rozmerov a s bohatou hardvérovo-softvérovou výbavou.

Kým parametre zariadenia sú nám viac menej známe, zatiaľ sme nevideli žiadnu poriadnu snímku, ktorá by daný smartfón zobrazovala. Teda až doteraz. Pripomeňme si parametre.

Huawei Mate 9 by mal byť k dispozícii v dvoch verziách. Jedna ponúkne tradičný plochý displej s FHD alebo QHD rozlíšením a uhlopriečkou 5,9 palca. Novinkou má byť aj jej zakrivený variant.

Ak sa pozrieme na najvyššiu pamäťovú konfiguráciu, počítať môžeme napríklad s extrémnym úložiskom o veľkosti 256 GB, 6 GB operačnou pamäťou alebo výkonným inovovaným čispetom Kirin 960. Android vo verzii 7.0 Nougat doplní 20 Mpx Leica fotoaparát so 4-násobným optickým priblížením alebo konektor USB typ C. Celý kolos bude zabalený do štíhleho jednoliateho tela zhotoveného zo zliatiny kovov.

Nižšie si môžete pozrieť spomínané snímky, no už teraz sa nám nepáčia nevábne čierne rámiky okolo displeja, ktoré by vlajková loď mať nemusela.

© SuomiMobiili
© SuomiMobiili
© SuomiMobiili
© SuomiMobiili
© SuomiMobiili
© SuomiMobiili
© SuomiMobiili
© SuomiMobiili